En kunnskapsrik historie om kaffe!

Forlag: Universitetsforlaget

Sjanger: Historie

Forfatter: Mari Mellum

Kilde: Innbundet

"Kaffen er klar!", er en kunnskapsrik, interessant, sterk og viktig bok for kaffetørste og kaffe elskende nordmenn. Forfatteren tar oss med på en historisk reise, i denne jubileums boken for, Joh. Johannsons kaffehistorie 1866-2016.

Forfatteren kommer med interessant statistikk om at mer enn hver tredje kaffekopp som drikkes i Norge, kommer fra Joh. Johannson Kaffe. Den forteller om en bedrift som i 150 år har bragt kaffe fra fjerne himmelstrøk til det norske folk. Om en familiebedrift som har opplevd et Norge i forandring. Den tar for seg nordmenns kjærlighet til kaffe på en fengende måte.

Mari Mellum har skrevet og illustrert historien om hvordan Joh. Johannson har importert, brent, blandet, pakket og fraktet kaffe gjennom kriger, kriser og velstandstider.

"Kaffen er klar", er en historien om etableringen av to av Norges sterkeste merkevarer, Evergood og Ali kaffe, og den handler også om hvordan våre kaffevaner har endret seg.

Dette er boken for folk som har kjærlighet til kaffen de drikker. Den formidler det som har skjedd med måten vi tilbereder kaffe. Forfatteren forteller hvordan den sorte drikken, har blitt et helt lands favoritt.

Den forteller om folke drikkens historie fra hjemmebrent forbudet på midten av 1800-tallet til dagens mangfoldige kaffe tilbud til kresne og kaffe elskende ganer. Den gir oss et solid bilde på hvilken rolle kaffeprodusentene har spilt i et land under utviklingen.

"Kaffen er klar!", er virkelig en kunnskapsrik bok om den norske kaffes historie. Dette er en bok som virkelig bør ligge ved siden av de flere tusen norske hjems kaffemaskiner. Virkelig en bragd av en bok. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

Du kommer virkelig til å kose deg, når du leser denne boken. Anbefales på det varmeste!

Bakside informasjon om boken:

"Mer enn hver tredje kaffekopp som drikkes i Norge, kommer fra Joh. Johannson Kaffe. I 150 år har familiefirmaet bragt kaffe fra fjerne himmelstrøk til det norske folk.

Dette er historien om hvordan Joh. Johannson har importert, brent, blandet, pakket og fraktet kaffe gjennom kriger, kriser og velstandstider. Det er historien om etableringen av to av Norges sterkeste merkevarer, Evergood og Ali kaffe, og den handler også om hvordan våre kaffevaner har endret seg.

Det har skjedd mye med måten vi tilbereder kaffe på fra den ble en folkedrikk på grunn av hjemmebrentforbudet på midten av 1800-tallet, til dagens mangfoldige kaffetilbud til kresne ganer. Hvilken rolle har kaffeprodusenten spilt i denne utviklingen?

Bak hver kaffekopp ligger en avansert produksjons- og foredlingsprosess. Boka forteller om kaffens vei fra jord til bord. Jo mer du vet om kaffe, jo mer vil du nyte den. Å formidle kunnskap om kaffe har derfor alltid vært viktig for Joh. Johannson. Vær så god!"

Med en varm hilsen

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2016). Kaffen er klar. Lokalisert 30.11.2016 på Internett https://www.universitetsforlaget.no/nettbutikk/kaffen-er-klar-uf.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top