Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Garth Risk Hallberg

 

Dato: 12.10.2016

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

“En by i brann”, er en viktig, sterk, alvorlig, samfunns aktuell og spennende roman. Til tider kan Garths bok være sjokkerende og den kan gi deg et stykk!

Vi tas med på en litterær reise, en reise på rundt 1000 sider. Gjennom flere hundre sider tas vi med tilbake til 1976. Vi er i selveste New York City. Her tar vi bekjentskap med Regan og William Hamilton Sweeney. Dette er arvingene til en av byens største formuer. Vi blir kjent med Keith og Mercer. Vi møter også på Charlie og Samantha. Dette er ungdommer som lar seg forføre av byens pønkere.

I denne romanen blir vi med på detektivarbeid som forsøker å finne ut hva disse folkene har å gjøre med en skyteepisode i Central Park på nyttårsaften. Dette fører til en spennende etterforsking.

“En by i brann”, er en fantastisk roman der vi blir med på en reise i kjærlighet, svik og tilgivelse. Dette er en alvorlig, men også øm roman.

Romanen er virkelig til å anbefale. En reise, en tur og en handling av de sjeldne. En bauta og en praktbok av en roman!

Det ender med at jeg gir denne romanen terningkast 4. Det på grunn av at den til tider kan virke litt overdreven, men alt i alt er dette en praktroman!

 

Bakside informasjon om boken:

“New York City, 1976. Hils på Regan og William Hamilton-Sweeney, arvingene til en av byens største formuer og Keith og Mercer, mennene som elsker dem. Møt Charlie og Samantha, forstadsungdommene som lar seg forføre av byens pønkere og ikke minst, en besatt bladfyk og hans idealistiske nabo. Og så detektiven som forsøker å finne ut hva disse folka har å gjøre med en skyteepisode i Central Park på nyttårsaften.

Mysteriet skal trenge inn i de mest ensomme av storbyens kriker og kroker og skal gjalle gjennom familie, vennskap og maktens korridorer. Og idet strømbruddet ?the New York blackout? kaster byen inn i mørket den 13. juli 1977 ville hver av disse karakterene få livet forandet for bestandig. ‘En by i brann’ er en uforglemmelig roman om kjærlighet, svik og tilgivelse, om kunst og sannhet og rock?n roll. Om hva man mennesker trenger fra hverandre for å leve ? ja, om hva som gir livet mening overhodet.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Cappelen Damm.no. (2016). En by i brann. Lokalisert 12.10.2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top