Anmeldelse av Robert Harris sin Bok “Konklave”:

Konklave av Robert Harris (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Robert Harris

 

Sider: 272

 

Dato: 10.02.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Karrièren til Robert Harris startet som non-fiction forfatter i 1982, da “A Higher Form of Killing” ble utgitt. I 1992 kom Robert Harris med sin første kriminalroman “Fedreland”. 27 år etter har forfatteren utgitt elleve spenningsromaner. Robert Harris regnes for å være en av verdens mestselgende og høyest respekterte thrillerforfattere. I 2018 utkom som nevnt tidligere hans ellevte utgivelse “Konklave“, et psykologisk portrett av makt, svik og korrupsjon. Det er hans nyeste bok jeg skal fokusere på i denne anmeldelsen. Jeg har lest absolutt alt av Harris, og mener personlig at “Konklave” er hans beste utgivelse gjennom hans årelange forfatterskap som startet i 1982. “Konklave” er en medrivende og spennende kriminalroman, der Robert Harris byr på historiske elementer som både er hårreisende og nervepirrende.

“Konklave” handler om at paven er død. Bak de låste dørene til Det sixtinske kapell, samles hundreogatten kardinaler fra hele verden. Under ledelse av kardinal Lomeli, som i stillhet vakler i sin gudstro, skal de hellige menn utpeke den universelle kirkens nye overhode. Men konklavet trekker ut i tid. Favoritter faller fra og ubehagelige sannheter kommer opp til overflaten. Og ingen av de tilstedeværende kan forutsi hemmeligheten som den kommende paven bærer på.

Robert Harris er dyktig i sine beskrivelser og stødig i sine skildringer. Hver gang forfatteren kommer med en ny thriller, ja da vet jeg det er kvalitet i hver en setning. For i hver en bok ligger det et grundig forarbeid med bakgrunnsstoff.  “Konklave” er en durabelig kriminalroman, fortalt av en kraftfull fortellerstemme. Forfatteren tegner et dystert, sterkt, gripende, tankevekkende og begivenhetsrikt bilde av verdenshistorien. Det er makt og korrupsjon som står i fokus, å disse elementene klarer Harris på en livlig måte å skape spenning rundt. Selv er jeg meget imponert over forfatterens måte, å gjenskape historien på. Dette er psykologisk spenning på høyt nivå, som er fengslende allerede fra første side. Jeg bøyer meg i støvet for Robert Harris, og gleder meg allerede til hans neste kriminalroman.

 

Terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Paven er død. Bak de låste dørene til Det sixtinske kapell, samles hundreogatten kardinaler fra hele verden. Under ledelse av kardinal Lomeli, som i stillhet vakler i sin gudstro, skal de hellige menn utpeke den universelle kirkens nye overhode. Men konklavet trekker ut i tid. Favoritter faller fra og ubehagelige sannheter kommer opp til overflaten. Og ingen av de tilstedeværende kan forutsi hemmeligheten som den kommende paven bærer på.”

 

Med vinterhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Konklave. Lokalisert 10.02.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top