Rørende og fengende fortsettelse på “Slekten fra havet”!

Forlag: Juritzen

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Mariela Årsandøy

 

Sider: 283

 

Dato: 25.12.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Urolige hjerter” er andre del av roman serien “Slekten fra havet”. Mariela Årsandøy har skrevet en alvorlig og rørende fortsettelse på hennes fabelaktige roman serie. Jeg har tidligere anmeldt den sterke starten på serien “Slekten fra havet”. Les anmeldelsen av “Nye veier” Her!

Mariela Årsandøy har igjen levert et litterært mesterverk av en roman. En historie som preges av en sterk, varm og vakker handling. Årsandøy byr i “Urolige hjerter” på rørende og gripende inntrykk. Gjennom litt over 280 sider, blir leserne bedre kjent med Ravna og Nore fra Andenes. Romanen er lagt til 1921.

I andre del av “Slekten fra havet”, møter leserne Ravna som tjenestejente på fornemme Rammeberg. Venninnen Nore er bortlovet til Kristian Lorentzen, som er sønnen i huset. I påvente av bryllupet er Nore selskapsdame for hans mor, den tyranniske enkefru Anthona. Det er tydelig at fru Lorentzen hater Ravna, og til og med står henne etter livet.

Spørsmålet er om det virkelig er sammenheng med jenta Elidas mørke historie som kommer fram i dagboka Ravna har funnet på loftet og leser i all hemmelighet? Forholdene blir ikke enklere av at Kristian og Ravna trekkes mot hverandre med en skjebnesvanger kraft.

Mariela Årsandøy har igjen skrevet en spennende og minneverdig leseopplevelse. En historisk roman som inneholder gripende og rørende elementer. Forfatteren er flink til å skape forbilledlige skildringer og beskrivelser av personene i romanene. Hennes historiske kunnskaper, satt inn i en fiktiv handling gjør dette til en troverdig leseopplevelse av de sjeldne. Når en først har begynt å lese, er den vanskelig å legge fra seg. La meg referer til anmeldelse min av hennes første roman, så er dette en serie jeg virkelig ser fram til å lese videre.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“RAVNA ER TJENESTEJENTE på fornemme Rammeberg, Venninnen Nore er bortlovet til Kristian Lorentzen, som er sønnen i huset. I påvente av bryllupet er Nore selskapsdame for hans mor, den tyranniske enkefru Anthona. Det er tydelig at fru Lorentzen hater Ravna, og til og med står henne etter livet. Har dette sammenheng med jenta Elidas mørke historie som kommer fram i dagboka Ravna har funnet på loftet og leser i all hemmelighet? Forholdene blir ikke enklere av at Kristian og Ravna trekkes mot hverandre med en skjebnesvanger kraft.”

 

Med romjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Juritzen.no. (2017). Urolige hjerter. Lokalisert 25.12.2017 på Internett http://juritzen.no/boker/slekten-fra-havet-2-urolige-hjerter

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top