Svensk krim på sitt aller, aller beste!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Arne Dahl

 

Sider: 416

 

Dato: 11.03.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Helt siden Arne Dahl debuterte i 1998, har han utgitt godt over 10 kriminalromaner. Gjennom Dahl’s forfatterskap har leserne stiftet bekjentskap med blant annet A-gruppen og tatt del i Opcop – serien. “Innland” som er hans nyeste utgivelse er andre kriminalroman der en finner etterforskerne Sam Berger og Molly Blom i hovedrollen. Les min anmeldelse av “Utmarker”, Dahl’s første utgivelse i serien med Sam og Molly i rollen Her!

Selv har jeg lest meg gjennom Dahl’s forfatterskap og mener at “Innland”, er Arne Dahl på sitt aller, aller beste. Gjennom litt over 400 sider, byr forfatteren på dystre beskrivelser og mørke skildringer. Forfatterens måte å skrive på gjør “Innland”, til en nervepirrende leseopplevelse fullstappet med spenning og dramatikk.

“Innland” stater der forrige utgivelse sluttet. For når Sam Berger slår opp øynene, har han ingen anelse om hvor han befinner seg. Alt rundt ham er hvitt. Men da Molly Blom dukker opp ved hans side, husker han at de to er på flukt fra en rettferdighet som sluttet å være rettferdig. Sam og Molly får et uventet oppdrag. De må stoppe en morder. Men de oppdager snart at saken har flere likheter med en ubehagelig drapssak fra Sams fortid. En mann ble dømt og har sittet innesperret i mange år. Kan det stemme at den virkelige morderen fortsatt er på frifot.

Følelsen jeg sitter igjen med etter å ha lest en Arne Dahl roman, kan ikke beskrives. Forfatteren har en helt unik måte å skrive på. Du må nesten ha lest for å oppleve hvordan Dahl’s måte å skrive på griper fatt i leseren og drar leserne inn i handlingen. Forfatteren byr på flere litterære øyeblikk som tar pusten fra deg som leser. “Innland” er en kriminalroman med høyt tempo og puls sprengende spenning. Allerede fra første side byr forfatteren på en intens og heftig handling, der spenningen holdes fram til siste setning er lest. Med “Innland” viser Arne Dahl igjen at han har talent som forfatter. Jeg gleder meg virkelig til kommende utgivelser med etterforskerne Sam Berger og Molly Blom i hovedrollen.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Innland er andre bok i serien om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom, og forsetter der den kritikerroste bestselgeren Utmarker sluttet.

Da Sam Berger slår opp øynene, har han ingen anelse om hvor han befinner seg. Alt rundt ham er hvitt. Men da Molly Blom dukker opp ved hans side, husker han at de to er på flukt fra en rettferdighet som sluttet å være rettferdig.

Sam og Molly får et uventet oppdrag. De må stoppe en morder. Men de oppdager snart at saken har flere likheter med en ubehagelig drapssak fra Sams fortid. En mann ble dømt og har sittet innesperret i mange år. Kan det stemme at den virkelige morderen fortsatt er på frifot?”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Innland. Lokalisert 11.03.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top