Forlag: Vigmostad & Bjørke

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Frode Granhus

 

Sider: 313

 

Dato: 05.05.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Frode Granhus er igjen aktuell med et nytt Rino Carlsen eventyr. Dette er den femte kriminalromanen med Rino i hovedrollen. I “Forliset” byr forfatteren på iskald spenning fra første til siste side. Igjen får leserne et troverdig innblikk i Lofotens natur. Det er nesten som en kan kjenne kulden gripe fatt i deg, når en leser denne romanen. “Forliset” er en realistisk, dramatisk, brutal og intens kriminalroman som virkelig kan anbefales.

Romanen handling er lagt til Lofoten, der de fleste holder seg innendørs i sprengkulda. Kulden har et solid festet grepet om Lofoten. Det vakre lyset lokker en fotograf ut i isødet. På en av turene oppdager han en tønne som stikker opp av isen. En tønne med et makabert innhold.

Rino Carlsen får etter hvert mistanke om at tønnefunnet har sammenheng med et forlis som rystet det lille kystsamfunnet for flere år siden.

Et forlis som krevde flere ofre. På den isolerte institusjonen Tennholmen vokser spenningen for hver dag, og det kan virke som enkelte av beboerne vet mer om saken enn de vil innrømme.

 

Min konklusjon av boken:

“Forliset” er Frode Granhus sin beste kriminalroman til nå. Leserne blir igjen med på et iskaldt eventyr med Rino Carlsen.

Granhus viser igjen sitt talent som forfatter i sine dramatiske og intense beskrivelser. Granhus er realistisk og troverdig i sine skildringer av Lofoten.

I romanen tegner Frode et idyllisk bilde av Lofoten. Når en leser denne romanen, er det nesten som en kjenner kulden gripe fatt i deg.

Frode Granhus har laget en velskreven kriminalroman som virkelig får deg til å føle tilstedeværelse. Hans beskrivelser er brutale og skildringer er intense. I “Forliset” byr Frode på hårreisende spenning og en mystisk stemning. Det er virkelig en kriminalroman som kan anbefales.

Lofoten preges av sprengkulde og det vakre lyset lokker en fotograf ut i isødet. På en av turene oppdager han en tønne som stikker opp av isen. En tønne med et makabert innhold. Rino Carlsen får etter hvert mistanke om at tønnefunnet. Det stammer fra et forlis som rystet det lille kystsamfunnet for flere år siden. Et forlis som krevde flere ofre.

Leserne blir med til den isolerte institusjonen Tennholmen. Her vokser det spenningen for hver dag, og det kan virke som enkelte av beboerne vet mer om saken enn de vil innrømme.

“Forliset” preges av spenning fra første til siste side. En kriminalroman som virkelig får deg til å tenke. Frode’s miljø- og karakter- beskrivelsene tegner et omfattende og oversiktlig bilde av handlingen i denne kriminalromanen. Du kan til tider føle tilstedeværelse i handlingen. Det er vanskelig å legge den fra seg før siste ord er slukt. Dette er etter min mening Frode beste roman til nå. Jeg gleder meg til flere eventyr med Rino Carlsen.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“De fleste holder seg innendørs i sprengkulda som har festet grepet om Lofoten, men det vakre lyset lokker en fotograf ut i isødet. På en av turene oppdager han en tønne som stikker opp av isen. En tønne med et makabert innhold. Rino Carlsen får etter hvert mistanke om at tønnefunnet har sammenheng med et forlis som rystet det lille kystsamfunnet for flere år siden. Et forlis som krevde flere ofre. På den isolerte institusjonen Tennholmen vokser spenningen for hver dag, og det kan virke som enkelte av beboerne vet mer om saken enn de vil innrømme”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Frode Granhus. (2017). Forliset. Oslo: Vigmostad & Bjørke. 313 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top