En nervepirrende klimathriller som får pulsen til å øke allerede ved første side!

Forlag: Relasjonsselskapet

 

Sjanger: Klimathriller, krim og spenning

 

Forfatter: Jørgen Klafstad

 

Sider: 455

 

Dato: 23.03.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Meridianmysteriet” er Jørgen Klafstad’s debut som skjønnlitterær forfatter. Dette er en nervepirrende klimathriller som allerede fra første side får pulsen til å øke hos meg som leser. Det er ingen tvil om at forfatteren har hatt fokus på jordas energi-, klima- og miljø- krise når han har skrevet denne fengende thrilleren. “Meridianmysteriet” er bestående av 455 velskrevne, heftige, oppslukende og intense sider. Dette er en leseopplevelse du virkelig ikke bør gå glipp av.

I “Meridianmysteriet”, blir leserne med på en ekstremt spennende jakt etter nye energikilder. Forfatteren har lagt store deler av thrillerens handling til et stor funn i rommet, som viser vei til en ren og utømmelig urkilde. Dette fører til en ekstremt spennende jakt etter en ny energikilde. En jakt som et ledet av verdens stormakter. Marcus Lejo, multiscientist ved astronomisk institutt i Cape Town står sentralt i jakten, og det sammen gjør Sue Ju, en journalist fra Folkets Dagblad i Beijing. Alt peker mot at menneskeheten står foran det neste store skrittet. Der mikro- og makrokosmos sammen må finne en vei. En ny bevissthet og forståelse er i ferd med å åpnes. Voldsomme naturkrefter slippes samtidig løs. Båret fram av en kosmisk monsterstorm.

Jørgen Klafstad har med “Meridianmysteriet”, skrevet en leseverdig thriller som virkelig får nakkehårene til å reise seg. Dette er en nok så aktuell klimathriller. For i dagens samfunn er klimakrise et nok så vanlig ord. Forfatterens måte å skildre handlingen på er brutal og innmari spennende og hans måte å beskrive karakterene og miljøet på er troverdig. “Meridianmysteriet”, er en litterær tankevekker der spenningen og dramatikken holdes helt fram til siste side. Jeg er virkelig begeistret for Jørgen Klafstad måte å sette fakta inn i en fiktiv handling. Jeg håper det blir skrevet flere thrillere av samme sjanger framover.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Meridianmysteriet er en intens og drivende thriller om den voksende energikrisen på jorda. Desperat letes det etter nye energikilder. Et grensesprengende funn i rommet viser vei til en ren og utømmelig urkilde. En besettende jakt begynner. Ledet an av verdens stormakter. Sentralt i kappløpet står Marcus Lejo, multiscientist ved astronomisk institutt i Cape Town, og Sue Ju, en journalist fra Folkets Dagblad i Beijing. Alt peker mot at menneskeheten står foran det neste store skrittet. Der mikro- og makrokosmos sammen må finne en vei. En ny bevissthet og forståelse er i ferd med å åpnes. Voldsomme naturkrefter slippes samtidig løs. Båret fram av en kosmisk monsterstorm.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Jørgen Klafstad. (2018). Meridianmysteriet. Relasjonsselskapet: Oslo. 455 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top