Forlag: Tigerforlaget

 

Sjanger: Roman/Krigslitteratur

 

Forfatter: Charles Belfoure

 

Sider: 364

 

Dato: 23.04.2017

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

“Arkitekten i Paris” er et dramatisk og dystert krigsdrama. Charles Belfoure har skrevet en gripende og velskreven roman. Handlingen starter i Paris i 1942. Bernard sliter med å få oppdrag og tjene penger til familien under 2. verdenskrig.

Så en dag dukker det opp et tilbud fra en av byens rikeste menn. Oppdraget vil kunne gjøre ham rik, men kanskje få ham drept. Det han trenger å gjøre er å tegne hemmelige skjulesteder for jøder, som er så usynlige at selv de mest målbevisste tyske offiserene ikke vil finne dem.

Han takker ja for tilbudet, men da et av Luciens gjemmesteder feiler katastrofalt, blir det også svært personlig for ham. Han skjønner at uskyldige liv står på spill, og at det bare er han selv som kan redde dem.

 

Min konklusjon av boken:

Charles Belfoure har med “Arkitekten i Paris”, skrevet en spennende, troverdig og gripende roman lagt til andre verdenskrig. Det er lenge siden jeg har lest en så sterk roman. Et litterært mesterverk av de sjeldne.

Forfatteren skildrer romanens handlingen på en realistisk, sterk og tankevekkende måte. “Arkitekten i Paris” tar oss med på en litterær reise som er lagt til 1942. Leserne befinner seg i Paris.

Det handler om en mann som gjør alt for tjene penger til familien under andre verdenskrig. Når det dukker opp et tilbud fra en av byens rikeste menn. Et oppdrag som kan koste han livet, takker han ja for hans familie. Jobben er å skjule jøder, som er så usynlige at selv de mest målbevisste tyske offiserene ikke vil finne dem.

Dette er en gripende roman som virkelig berører deg som leser. Den er tankevekkende og gjennom beskrivelsene får en følelse av tilstedeværelse. Dette er en dramatisk, brutal og spennende roman. Den preges av historiske elementer.

Charles Belfoure byr på en skremmende, sjokkerende og spennende handling. Boken handler om kjærlighet, karriere og krig. Den er kunnskapsrik og byr på dramatiske beskrivelser allerede fra første side. “Arkitekten i Paris” kan virkelig anbefales.

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“I Arkitekten i Paris havner den begavede arkitekten Lucien Bernard i et svimlende krigsdrama mer eller mindre mot sin vilje. Fortellingen starter i Paris i 1942. Bernard sliter med å få oppdrag og tjene penger til familien under 2. verdenskrig. Men en dag får han et tilbud fra en av byens rikeste menn. Oppdraget vil kunne gjøre ham rik – men også kanskje få ham drept. Det han trenger å gjøre er å tegne hemmelige skjulesteder for jøder, som er så usynlige at selv de mest målbevisste tyske offiserene ikke vil finne dem.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Tigerforlaget. (2016). Arkitekten i Paris. 364 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top