Forlag: Tigerforlaget

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Adriana Lisboa

 

Sider: 218

 

Dato: 23.04.2017

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Adriana Lisboa har med romanen “Snø fra Brasil”, skrevet en dramatisk og gripende fortelling om hva familie er og hvordan vi skaper oss et hjem. Leserne får her et solid innblikk i Brasils historie, kultur og befolkning. Dette er en dyster og sterk roman.

Romanen handler om Vanja. Hun har mistet sin mor i en alder av tretten år. Moren dør i sykdom. Etter hennes mor døde, legger den brasilianske jenta ut på en reise for å lære mer om familien sin.

Fra den brennende varme sola i Rio de Janeiro drar hun den lange veien til Colorado i USA. Der hun har hørt at morens første ektemann Fernando bor. Han er den eneste forbindelsen hun har for å finne sin biologiske far, og med hjelp fra Fernando forsøker Vanja å lete opp en mann ingen av dem kjenner.

 

Min konklusjon av boken:

Adriana Lisboa tar leserne med på en litterær reise. “Snø fra Brasil” handler om å finne sin ukjente familie og finne seg et hjem. Dette er en gripende roman som handler om Vanja, som opplever å miste sin mor. Etter tapet av sin mor, tar den brasilianske jenta reisen til Rio de Janeiro og den lange veien til Colorado i USA. Alt for å finne sin familie.

“Snø fra Brasil” er en gripende og dramatisk roman. Lisboa formidler en dyster, realistisk og rørende historie som virkelig får deg til å tenke. Forfatterens beskrivelser er fengende. Adriana Lisboa skildrer handlingen, slik leserne kan føle tilstedeværelse.

Forfatteren har laget en velskreven roman. Romanen gir leserne et solid og sterkt innblikk i Brasils historie. Leserne blir kjent med den brasilianske kulturen og befolkningen. Forfatteren forteller om Brasil’s historie og politikk.

“Snø fra Brasil” er til tider langtrukken og handlingsmettet. En kan til tider føle at handlingen er litt for kjedelig, men dette er en roman som virkelig kan anbefale. En litterær godbit og en rørende fortelling om hva familie er og hvordan vi skaper oss et hjem.

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“I romanen Snø fra Brasil, møter vi den tretten år gamle brasilianske jenta Vanja. Hun har mistet moren sin til sykdom, og bestemmer seg for å legge ut på en reise for å lære mer om familien sin.

Fra den brennende varme sola i Rio de Janeiro drar hun den lange veien til Colorado i USA, hvor hun har hørt at morens første ektemann Fernando bor. Han er den eneste forbindelsen hun har for å finne sin bio-logiske far, og med hjelp fra Fernando forsøker Vanja å lete opp en mann ingen av dem kjenner.

Sammenvevd med Vanjas fortelling er Fernandos hemmelige fortid i gerilja-bevegelsen i Amazonas’ skoger. Romanen gir oss et innblikk i Brasils historie, kultur og mennesker, men mest av alt er Snø fra Brasil en gripende fortelling om hva familie er, og hvordan vi skaper oss et hjem.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Tigerforlaget. (2015). Snø fra Brasil. 218 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top