En viktig bok om fremtiden!

Forlag: Mime forlag

Sjanger: Historie/Framtiden

Forfatter: Elizabeth Kolbert

Sider: 328

Kilde: Pocket

"Den sjette utryddelsen" er kunnskapsrik og spennende bok om verdens fremtid. Elizabeth Kolberts har skrevet en bok om idéhistorie, naturhistorie og feltreportasje. Forfatteren Har skrevet en sterk skildring av masseutryddelsen som er i ferd med å skje verden over. Dette er en unik, solid, viktig og sterk avhandling om endringer som skjer i verden.

Dette er en historisk avhandling om de fem store masseutryddelser som har skjedd i løpet av de siste 500 millioner år. Boken tar for seg perioder hvor jordens artsmangfold plutselig og på dramatisk vis ble betraktelig lavere. Forskere over hele verden overvåker nå den sjette utryddelsen, som spås å bli den mest ødeleggende slike hendelsen siden asteroiden som utryddet dinosaurene. Denne gangen er det vi mennesker som står for katastrofen.

Forfatteren formidler innholdet i denne boken på en ærlig, underholdende, interessant og kunnskapsrik måte. Vitenskapsjournalisten Elizabeth Kolbert, skriver i denne boken om hvorfor og hvordan mennesker har endret livet på jorden på måter som ingen annen art noensinne har gjort. Hun har vevet sammen forskning gjort i et titalls fagfelt, beskrivelser av fascinerende arter som allerede er gått tapt, og historien bak utryddelse som begrep.

Resultatet er en fengslende beretning om det ubegripelige tapet av mangfold som inntreffer like foran øynene på oss. “Det er nesten for galt å si at man blir glad av å lese en bok om artsutryddelse,” skriver den kjente biologen Dag Hessen i sitt begeistrede forord til den norske utgaven, “men Den sjette utryddelsen er en slik bok på tross av budskapet.” Kolbert viser at den sjette utryddelsen med all sannsynlighet vil bli menneskehetens mest varige arv, og får oss til å se på verden og hva det innebærer å være menneske med nye øyne.

Elizabeth Kolbert har skrevet en historisk godbit. Leserne får her innsikt i de flere masseutryddelser som har skjedd. Den nye utryddelsen er det vi mennesker som står for. "Den sjette utryddelsen" er virkelig en bok jeg kan anbefale. Den er kunnskapsrik, spennende, troverdig, sjokkerende og skremmende realistisk. Forfatteren har skrevet en godbit av en bok. Dette er en bok som tar for seg vitenskapelig historie og forskning.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"I løpet av de siste 500 millioner år har det vært fem masseutryddelser—perioder hvor jordens artsmangfold plutselig og på dramatisk vis ble betraktelig lavere. Forskere over hele verden overvåker nå den sjette utryddelsen, som spås å bli den mest ødeleggende slike hendelsen siden asteroiden som utryddet dinosaurene. Denne gangen er det vi som står for katastrofen. Med en fortellerstil som samtidig er både ærlig, underholdende og svært velinformert, forteller den prisbelønnede vitenskapsjournalisten Elizabeth Kolbert oss her hvorfor og hvordan mennesker har endret livet på jorden på måter som ingen annen art noensinne har gjort. Hun vever sammen forskning gjort i et titalls fagfelt, beskrivelser av fascinerende arter som allerede er gått tapt, og historien bak utryddelse som begrep. Resultatet er en fengslende beretning om det ubegripelige tapet av mangfold som inntreffer like foran øynene på oss. “Det er nesten for galt å si at man blir glad av å lese en bok om artsutryddelse,” skriver den kjente biologen Dag Hessen i sitt begeistrede forord til den norske utgaven, “men Den sjette utryddelsen er en slik bok—på tross av budskapet.” Kolbert viser at den sjette utryddelsen med all sannsynlighet vil bli menneskehetens mest varige arv, og får oss til å se på verden—og hva det innebærer å være menneske—med nye øyne."

Med litterær hilsen

Kilder:

Mimeforlag.no. (2015). Den sjette utryddelsen. Lokalisert 12.02.2017 på Internett http://www.mimeforlag.no/den-sjette-utryddelsen

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top