En bok om å ydmykes på Internett!

Forlag: Mime forlag

Sjanger: Faktabok/Internett

Forfatter: Jon Ronson

Sider: 272

Kilde: Pocket

"UTHENGT: Ydmykelse og skam på nettet" er en ærlig, troverdig, troverdig og humoristisk bok. Jon Ronson skriver åpnet om det å få sin identitet frastjålet på Internett. På mange måter er dette en biografi om Jon sitt liv etter identitetstyveri. Dette er en skremmende og sjokkerende bok om å bli ydmyket på Internett.

Forfatteren tar leserne med tilbake til 2012, da Jon Ronson fikk identiteten sin plutselig frastjålet. Han konfronterte tyvene på YouTube, og frydet seg da han så at folk over hele den virtuelle verden strømmet til for å støtte ham.

Tre akademikere hadde laget en falsk Twitter-profil i hans navn, etter sigende i et forsøk på å «avdekke Wall Street-algoritmenes svøpe». Men et bredt, nettbasert fellesskap fordømte trioen så voldsomt at de ble tvunget til å legge ned profilen. Men så begynte det å gå over styr. Folk anklaget dem ikke bare for å ha begått et overtramp, men for å være ondskapsfulle drittsekker som drømte om å ha sex med barn. Én ønsket dem en lang og smertefull død.

Ronson som har lagt denne velskreven boken, opplevde dette som et angrep på seg selv og valgte å utforske offentlige ydmykelser som fenomen. Det skulle vise seg å bli en reise som ofte overrasket ham. Offentlig ydmykelse har fått en renessanse med de sosiale mediene, forstår Ronson fort.

I denne kunnskapsrike biografien, møter leserne både ydmykere og ydmykede. Ronson, lærer oss å forstå det at menneske kan bli ødelagt av å settes i den digitale gapestokken.

"UTHENGT: Ydmykelse og skam på nettet" tegner et bilde av en kriminell verden, som finnes på sosiale medier og ellers på Internett. Om det å bli misbrukt, ydmyket og om å bli et offer. Dette er en sterk, solid og viktig bok.

Jon Ronson har skrevet en bok om sosiale medier og hva de har å si for den moderne verden. Forfatteren tegner et skremmende, troverdig og realistisk bilde av krig mot menneskelige feil og svakheter. Denne boken handler om hvilken rolle vi spiller i denne krigen.

Jeg har valgt å gi dette litterære mesterverket, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"I 2012 fikk Jon Ronson identiteten sin plutselig frastjålet. Han konfronterte tyvene på YouTube, og frydet seg da han så at folk over hele den virtuelle verden strømmet til for å støtte ham. Tre akademikere hadde laget en falsk Twitter-profil i hans navn – etter sigende i et forsøk på å «avdekke Wall Street-algoritmenes svøpe» – men et bredt, nettbasert fellesskap fordømte trioen så voldsomt at de ble tvunget til å legge ned profilen. Men så begynte det å gå over styr: Folk anklaget dem ikke bare for å ha begått et overtramp, men for å være ondskapsfulle drittsekker som drømte om å ha sex med barn. Én ønsket dem en lang og smertefull død.

Denne opplevelsen fikk Ronson til å utforske offentlige ydmykelser som fenomen, og det skulle vise seg å bli en reise som ofte overrasket ham. Offentlig ydmykelse har fått en renessanse med de sosiale mediene, forstår Ronson fort. I denne boken møter han både ydmykere og ydmykede, og han lærer akkurat hvor raskt et menneske kan bli ødelagt av å settes i den digitale gapestokken."

Med informativ hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Mimeforlag.no. (2016). UTHENGT: Ydmykelse og skam på nettet. Lokalisert 15.02.2017 på Internett http://www.mimeforlag.no/uthengt

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top