Forlag: Ena forlag

 

Sjanger: Faktabok

 

Forfattere: Nina Aalstad og Geir Dokken

 

Med bidrag fra: Ragnhild Malfang, Kristin Storrusten, Marit Hallen, Pål Brekke Indregard, Vilde Kamfjord, Widar Aspeli, Vidar Olav Haraldsen-Jupskås og Siri Morland.

 

Dato: 23.12.2016

 

Sider: 235

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Nina Aalstad er redaktør for denne kunnskapsrike og fengende håndboken i litteraturformidling. Den gir oss et solid bilde av hvordan en kan formidle litteratur på en interessant måte.

Litteraturfeltet er stadig i forandring. Den sentrale parten i denne utviklingen er formidlere. Blant disse partene er bibliotek, skolen og litteraturhuset noen av de stedene som vi i dag møter bøkene og publikum. Alle med kreativ og informativ formidling av litteratur.

I denne prosessen stilles det en rekke nye krav til bibliotekarer, lærere og andre som jobber med litteratur.

Redaktør Nina, har i “Les meg” samlet et knippe formidlere, organisatorer og inspiratorer fra dette feltet. Sammen har de laget en antologi som vil være obligatorisk lesestoff for alle som skal formidle litteratur.

Dette er en bok som passer for den erfarne formidler. Den som gjerne vil ha et faglig påfyll eller nye ideer. Her kan man lære alt fra hvordan forberede seg og skape dramaturgi til hvordan velge riktig kaffekopp på lærerværelset.

Redaksjonen for “Les meg”, har laget en velskrevet bok om å kunne formidle litteraturen. Den er lærerik, kunnskapsrik og fengende. Den er illustrert med bilder som knyttes til bokens hoved tematikk. Den er interessant fra første til siste side. En litterær reise om det å lære å formilde, lære og tolke litteratur. Jeg har valgt å gi boken terningkast 5! Bli rik på formidlingsevnen du også, “Les meg”, er boken for deg.

 

Bakside informasjon om boken:

“Litteraturfeltet er i forandring, og sentralt i denne utviklingen står formidling. Biblioteket, skolen og litteraturhuset er i dag viktige steder for møter mellom de som formidler bøkene og publikum. Dette stiller en rekke nye krav til bibliotekarer, lærere og andre som jobber med litteratur. I Les meg har redaktøren for boka, Nina Aalstad, samlet et knippe formidlere, organisatorer og inspiratorer fra dette feltet. Sammen har de laget en antologi som vil være obligatorisk lesestoff for alle som skal formidle litteratur. Boken passer også for den erfarne formidler som gjerne vil ha et faglig påfyll eller nye ideer. Her kan man lære alt fra hvordan forberede seg og skape dramaturgi til hvordan velge riktig kaffekopp på lærerværelset.

Med bidrag fra: My Ragnhild Malfang, Nina Aalstad, Kristin Storrusten, Marit Hallen, Pål Brekke Indregard, Vilde Kamfjord, Widar Aspeli, Vidar Olav Haraldsen-Jupskås og Siri Morland.”

 

Med julehilsen

 

Kilder:

Ena forlag. (2016). Les meg. Lokalisert 23.12.2016

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top