Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Margie Orford

 

Sider: 352

 

Dato: 31.03.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Margie Orford har med “Blodroser”, skrevet en samfunns engasjerende og journalists preget kriminalromanen. Dette er en ekstremt spennende thriller om journalist og profileringsekspert Clare Hart. Tidligere har forfatteren skrevet to bøker om Clare Hart, men “Blodroser” er hennes beste utgivelse til nå.

Igjen blir leserne med på et nytt og spennende eventyr med profileringsekspert Clare Hart. Dette er en kriminalroman som byr på spenning fra første til siste side. Orford’s beskrivelser og skildringer er intense, dramatiske og brutale. Til tider kan leserne føle tilstedeværelse i handlingen.

Clare Hart, trekkes inn i en mordetterforskning da en hjemløs tenåringsgutt blir funnet drept. Mordet ser ut som en metodisk og kynisk avrettelse i den fattige og farlige havnebyen Walvis Bay i Namibia. Et korrupt og klaustrofobisk sted for folk på gjennomreise, der folk vet alt og ingenting om hverandre.

 

Min konklusjon av boken:

Margie Orford viser med “Blodroser”, sitt talent som forfatter. Hennes roman er dyster og realistisk. Leserne blir igjen med på et samfunns engasjerende, stemningsfullt og skremmende eventyr. Dette er en thriller som virkelig gir deg som leser, frysninger ned over ryggen. Forfatteren gjør leserne kjent med journalist yrket. Gjennom 350 siders, blir en bedre kjent med profilerings ekspert Clare Hart.

Dette er en av de beste britiske kriminalromanene jeg har lest. “Blodroser” holder spenningen oppe fra første til siste side. En intens, dramatisk og brutal bok.

Det er ingen tvil om at Margie Orford har talent som forfatter. Hun er dyktig i sine beskrivelser og skildringer, noe som gjør at en får lyst til å lese videre. Dette er solid spenning samlet mellom to permer.

“Blodroser”, kan virkelig anbefales og når du først har begynt å lese er det vanskelig å legge den fra seg. Om du enda ikke har lest noen av utgivelsene til Margie, anbefales de to første også.

 

Mitt terningkast for boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Profileringsekspert Clare Hart trekkes inn i en mordetterforskning da en hjemløs tenåringsgutt blir funnet drept. Det ser ut som en metodisk og kynisk avrettelse i den fattige og farlige havnebyen Walvis Bay i Namibia. Et korrupt og klaustrofobisk sted for folk på gjennomreise – der folk vet alt og ingenting om hverandre.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Blodroser. Lokalisert 31.03.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top