Forlag: Bazar forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Sarah Lark

 

Dato: 17.11.2016

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

“Den lange, hvite skyens land”, er en gripende, historisk, sterk og storslått historie om kjærlighet og hat. Dette er en familiesaga som tar oss med tilbake til 1852. Sarah Lark har skrevet en serie på tre bøker. Romanserien går under New Zealand-trilogi og dette er første bind. Vi får være med inn i en familiehistorie på godt og vondt. Dette er en bok jeg virkelig kan anbefale.

Romanen tar oss med til London i år 1852. Helen Davenport er ugift og guvernante i en velstående familie, men lengter etter mann og barn. I New Zealand er det overskudd på gifteklare ungkarer. Da Helen får muligheten til å reise dit for å gifte seg med en sauebonde hun aldri har møtt, bare brevvekslet med, griper hun sjansen.

Dette er en sterk, spennende, gripende, rørende og sjokkerende start på en roman serie som virkelig er et mesterverk av de sjeldne. “Den lange, hvite skyens land”, er en bok fylt av gleder, sorger, forventninger, skuffelser, kjærlighet og streben etter et verdig liv. Den tar opp situasjonen rundt å velge riktige valg. Dette er en rørende start på en serie som kommer til å berøre og fenge de fleste lesere. En serie som både sjokkerer, berører og beskriver et familieforhold og konsekvenser av egne valg.

Dette er virkelig en sterk roman. Dette er en historisk og spennende roman om en britisk, unge kvinne, som krysser jordkloden til arrangerte ekteskap med koloniherrer i et fremmed land. Men finnes lykken og kjærligheten på andre siden av verden.

Vi blir med på en litterær reise som både byr på spennende og uforglemmelig øyeblikk, sjokkerende beskrivelser og en imponerende handling. En dyp historie som er samlet mellom to permer. Dette er en dyster, solid og intens fortelling.

Jeg har valgt å gi denne romanen terningkast 5! En viktig start på en sterk trilogi. Den er fengslende og fengende. Du har virkelig noe å glede deg til!

 

Bakside informasjon om boken:

“London 1852. Helen Davenport er ugift og guvernante i en velstående familie, men lengter etter mann og barn. I New Zealand er det overskudd på gifteklare ungkarer. Da Helen får muligheten til å reise dit for å gifte seg med en sauebonde hun aldri har møtt, bare brevvekslet med, griper hun sjansen. Samtidig blir den vakre rikmannsdatteren Gwyneira Silkham brukt som innsats i et kortspill. Den mystiske baronen som har vunnet henne, vil gifte henne bort til sønnen sin. Familien er skandalisert, men Gwyn er glad for å begynne et nytt liv i New Zealand, langt fra sosietetslivet i Wales.

På overfarten til Christchurch møtes de to kvinnene og blir venner, til tross for klasseforskjellen. Tilværelsen – og ektemennene – på New Zealand viser seg å bli helt annerledes enn de hadde forestilt seg, og kvinnene må hjelpe hverandre til å skape det livet de hadde håpet på. En fengslende historie om kjærlighet og hat, tillit og fiendskap, og to familier som er uløselig knyttet sammen.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Bazarforlag.no. (2015). Den lange, hvite skyens land. Lokalisert 17.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top