Forlag: Juritzen forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Karin Bjørset Persen

 

Dato: 30.10.2016

 

Sider: 250

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

“Kineserne kommer”, er en spesiell roman. Gjennom 250 sider tar Karin oss med på en spennende og rørende litterær reise. Det blir underveis av boken vanskelig å skille mellom virkelighet og fiksjon. Forfatteren har gjort en god litterær jobb med å skrive denne romanen.

Boken tar for seg Helene, som er bryllupsplanlegger i suksessbedriften «På kjærlighetens vinger». Vi blir kjent med en fiktiv bygd som heter Bjørkvik i Finnmark. Hun er på si barnebokforfatter og lever et godt liv.

Helene er lei av sukkersøt kjærlighet og av å ikke bli tatt på alvor som barnebokforfatter, bestemmer hun seg for å prøve noe nytt: Nå vil hun skrive en dyster, internasjonal finansthriller.

Helene lar seg inspirere av virkelighetens Huang Nubo, kineseren som har prøvd å kjøpe opp store landområder på Island, Svalbard og i Troms, og setter i gang med boken.

Dette er en spennende, imponerende og humoristisk roman. “Kineserne kommer”, tar oss med til Norge og til et fiktiv sted, der vi blir kjent med en kvinne og hennes suksess. Jeg er meget imponert over Karins forfatter glede. Selv om den er fiktiv, er handlingen nok så realistisk.

Karins bok har jeg valgt å gi terningkast 3. Den er til tider langtrukkent, men blir bedre mot slutten. Å blande fiktiv og virkelighet blir til tider litt for spesielt. Den er spennende og interessant. I tillegg er den kunnskapsrik.

Denne romanen kan anbefales.

 

Bakside informasjon om boken:

“Helene er bryllupsplanlegger i suksessbedriften «På kjærlighetens vinger» i den fiktive bygda Bjørkvik i Finnmark, og barnebokforfatter på si. Lei av sukkersøt kjærlighet og av å ikke bli tatt på alvor som barnebokforfatter, bestemmer hun seg for å prøve noe nytt: Nå vil hun skrive en dyster, internasjonal finansthriller. Helene lar seg inspirere av virkelighetens Huang Nubo, kineseren som har prøvd å kjøpe opp store landområder på Island, Svalbard og i Troms, og setter i gang med boken. Det blir etter hvert vanskelig å skille fiksjon og fakta, og virkeligheten viser seg langt mer spektakulær enn det Helene klarer å dikte opp. Som en trojansk hest sniker sjarmerende kinesere seg inn langs finnmarkskysten, sultne på arktisk stillhet, ren luft og kvinner. Når flere av Bjørkviks eldre damer dør, blir Helene mistenksom. Hun godtar ikke det faktum at gamle damer har en tendens til å dø. Helt av seg selv.”

 

Bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Juritzen.no. (2016). Kineserne kommer. Lokalisert 30.10.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top