Bli med tilbake til okkupasjonen av Norge og Hitler tanker om landet i rødt, hvit og blått!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie

Forfatter: Berit Nøkleby

Sider: 448

Kilde: Innbundet

Okkupasjonen av Norge, den 9. April 1940 kom som et sjokk for hele befolkningen. Det var krig i hele verden og Hitler hadde makten. Folket var nådeløse. En hel verden måtte se på at tyskerne tok land etter land.

For er det noe som det er skrevet mest bøker om, så er det andre verdenskrig. Selv om det til tider kan bli for mye, står Berit Nøkleby for årets mest kunnskapsrike bok. Forfatteren tar i boken "Hitler Norge", opp tanken om hvorfor Hitler skulle ta Norge. Hva som rikskansleren tenkte på.

Berit har skrevet en kunnskapsrik, spennende og fengende bok om okkupasjonen i Norge. Forfatteren har gjort en fantastisk forskning. Berit kartlegger tyskernes bevegelser i landet. Boken tar for seg deres planer, opphold og strategier for å innta og beholde makten i Norge.

Krigen har aldri blitt framstilt på en bedre måte enn nå. Boken tar oss med på skildret reise tilbake i tid da urettferdig og brutal krig herjet i Norge. Dette er en interessant, sterk, viktig og brutal historie som fremstilles på en imponerende måte.

Berit har igjen vist sin dyktighet som dokumentar forfatter. Jeg er imponert og har valgt å gi denne boken terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Den tyske okkupasjonen av Norge varte i fem år. Det er ikke lett å svare på hvorfor Hitler bestemte seg for å ta Norge. Invasjonen ble raskt bestemt og langt på vei improvisert, og var nær ved å mislykkes. I denne boken kartlegges tyskernes bevegelser i landet, deres planer, deres opphold og strategier for å innta og beholde makten i Norge. Aldri før har okkupasjonen blitt gjennomgått og skildret så utførlig."

Med historisk hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Hitler Norge. Lokalisert 11.11.2016 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/historie/hitlers-norge-berit-nøkleby-9788202517458

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top