Bli med på en reise, en togtur og en litterær godbit!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Reise/Samfunn

Forfatter: Torbjørn Færøvik

Sider: 504

Kilde: Innbundet

Endelig er Torbjørn Færøvik tilbake. Denne gang om en av verdens mest berømte togspor. Torbjørn er kjent som en av Norges fremste reiseskildere og slår i år til med boken om "Orientekspressen". En reise fra London til Istanbul og videre til Samarkand. Dette er hans mest sprudlende bok til nå. En reiseskildring som er verd å lese. Anbefales på det sterkeste.

Boken tar for seg historien om Orientekspressen, som i enn hundre år har rulle på strekningen mellom Paris og Istanbul. Dette er en legendarisk reise.

Torbjørn Færvik legger i denne boken ut på sin lengste togreise noensinne – fra London til Samarkand. På turen tar han med leserne. Denne eventyrlige reisen går gjennom tolv land og tjueto byer, den strekker seg over en distanse på 8000 kilometer og inkluderer kryssingen av Det kaspiske hav i en rustholk.

Færøvik har tidligere vunnet Brageprisen tre ganger.

På lik linje med den andre bøkene, formidler han kunnskaper, åpenhet og nysgjerrighet på en profesjonell og fengende måte. Dette er en litterær vårereise som bør oppleves. En litterær godbit. I tillegg bruker forfatteren humor for å skape litteratur som både er sterk, kunnskapsrik og solid.

Jeg er meget imponert over Torbjørns måte å skrive på. Dette er en praktbok. En vakker historie. Den er spennende, humoristisk og kunnskapsrik. Denne boken har jeg valgt å gi terningkast 5. Virkelig en bok å bryne seg på. Anbefales på det sterkeste!

Bakside informasjon om boken:

"I mer enn hundre år rullet den legendariske Orientekspressen på strekningen mellom Paris og Istanbul. Med historien som bakteppe legger Torbjørn Færvik i denne boken ut på sin lengste togreise noensinne – fra London til Samarkand. Den eventyrlige reisen går gjennom tolv land og tjueto byer, den strekker seg over en distanse på 8000 kilometer og inkluderer kryssingen av Det kaspiske hav i en rustholk."

Med kunnskapsrik hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Orientekspressen. Lokalisert 11.11.2016 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/reiseskildringer/orientekspressen—en-vårreise-torbjørn-færøvik-9788202445799

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top