Dramatisk spenning!

Forlag: Bazar

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Paula Hawkins

 

Sider: 352

 

Dato: 06.08.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Paula Hawkins er i år aktuell med kriminalromanen “Ut i vannet”. Den intense og spennende oppfølgeren til bestselgeren “Piken på toget”. Hawkins har igjen skrevet en dramatisk og velskreven roman.

“Ut i vannet” handler om skjebnen til en rekke kvinner i nord- engelske Beckford. En gruppe på hele 11 kvinner. Dette i stede for en hovedperson. Opp igjennom tidene har flere tatt sitt eget liv i en kulp under en klippe. Leserne tas til for-, nå- og framtiden.

I vår tid drukner tenåringen Katie. Bestevenninnens mor Nel, skriver bok om dette fryktede stedet. Gjennom denne romanen får innsikt i fortiden og nåtidens mysterium.

Romanen starter med at Nel Abbott ringte sin søster, dagene før hun døde. Jules tok ikke telefonen, og ignorerte søsterens bønn om hjelp. Nå er Nel død. De sier at hun hoppet.

Jules har kommet tilbake til det ene stedet hun hadde sverget på at hun aldri skulle komme tilbake til. Hun er redd, veldig redd. Hun er redd for sine fortrengte minner, for det gamle Møllehuset, fordi hun vet at Nel aldri ville ha hoppet. Men mest av alt frykter hun vannet og stedet de kaller Døvika.

Paula Hawkins har med “Ut i vannet”, skrevet en fascinerende, mystisk og dyster kriminalroman. Hawkins viser igjen sitt talent som forfatter i denne brutale og dramatiske romanen. Handlingen er lagt til England og kan til tider virke forvirrende og skremmende. Samtidig er skildringene elegante og beskrivelsene realistiske. Den kan gi leserne frysninger og er skrevet på en tankevekkende måte. Romanen er forvirrende på grunn av at vi som lesere må forholde oss til flere personer. Måten Hawkins har skrevet handlingen på, gjør romanen unik i sitt slag. Jeg har ikke lest noe liknende på lenge. Når en først har begynt å lese, er den vanskelig å legge fra seg. Dette er virkelig en roman som kan anbefale!

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“I dagene før hun døde ringte Nel Abbott søsteren. Jules tok ikke telefonen, og ignorerte søsterens bønn om hjelp. Nå er Nel død. De sier at hun hoppet. Og Jules har kommet tilbake til det ene stedet hun hadde sverget på at hun aldri skulle komme tilbake til. Hun er redd, veldig redd. Hun er redd for sine fortrengte minner, for det gamle Møllehuset, fordi hun vet at Nel aldri ville ha hoppet. Men mest av alt frykter hun vannet og stedet de kaller Døvika”

 

Med spennende hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Bazarforlag. (2017). Ut i vannet. Lokalisert 06.08.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top