HJERTELØS:

Forlag: Capitana forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jørgen Jæger

 

Sider: 463

 

Terningkast: 6

 

Dato: 23.07.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Det er beundringsverdig, fascinerende og meget imponerende å se hvor dyktig Jørgen Jæger har blitt med årene. Helt siden jeg leste debuten “Skyggejakten” i 2013, har forfatteren vært en av mine store favoritter. Faktisk var det takket være Jørgen Jæger at jeg startet å anmelde bøker for snart 5 år siden (2016), men det er en helt annen historie. For Jæger har blitt en suksessfull forfatter, og han fortjener absolutt å lykkes, for en mer dreven og forbausende god forfatter skal en lete lenge etter.

Han byr på kvalitet og krim av ypperste klasse, der han formidler samfunnsproblematikk med omhu og på en svært respektfull måte. Gjennom nærmere 500 sider, serverer Jæger pirrende, grenseløse, hårreisende og altoppslukende historier i særklasse. En advarsel på veien til bokhandelen: “Du har sjelden lest maken”. Jæger skriver nemlig om mer eller mindre ukjente ting, som faktisk er et stort problem i den store verden, og Norge. Som i denne, ulovlig donorsalg og donorkøen, det er dilemma i boken de fleste vil kjenne til og flere spørsmål du kanskje har om donor blir besvart i denne, dystre og mørke historien, som i flere omganger byr på lysende håp for Cecilie Hopen og Ole Vik. Hans språk er flytende og hans historier så geniale at det aldri er blitt servert lignende før mellom to permer.

Jæger troner høyt oppe blant mine favorittforfattere, og der forblir han en god stund til. Han selger godt av boken, og det er ingen selvfølge at du gjør, men med fortellerstemmen til Jæger, så er det ingen overraskelse. Den får deg til å føle deg velkommen i universet, og gjør det kjekt å lese. Etter å ha lest absolutt alt fra denne forfatteren, kan jeg med hånden på hjerte si at dette er en av mine personlige favoritter.

Det er et meget velskrevet, lettlest og underholdende univers, der forfatteren byr på tettsittende, kompakt, medrivende og elegant spenning, bare få forfattere kan klarer. Han trollbinder meg som leser gang på gang, og når du tro det er den beste, så klarer forfatteren å skape en leseopplevelse helt utenom det vanlige, og som topper den forrige. Forfatteren byr også på lettsindig humor, karakterbeskrivelser som gjør at en lett kan relatere seg til persongalleriet og miljøskildringer som er såpass originale, og som bidrar til å gjør boken såpass unik at det er en fryd å lese.

Jeg gleder meg allerede til neste bok kommer, måtte den komme kjapt. Jeg pleier å si det slik at: “Et år uten ny Jæger bok, er et fattigslig år”. Så fans av Jørgen Jæger, vil elske “Hjerteløs“, og folk som ikke har fått øyene opp for denne svært gode forfatteren, kommer til å ville lese mer, da de har slukt denne historien. Jeg tror det kommer til å gå fort unna, for det er umulig å legge den bort. Så folkens, er det en bok du skal lese, ja da er det denne.

 

PS: Dette er et reklameinnlegg, boken er mottatt som leseeksemplar, og jeg står fritt i å mene hva jeg ønsker.

 

Bakside informasjon om boken:

“Drapet på en avisredaktør ryster Fjellberghavn. Har bølgen av journalistdrap nådd Norge? Flere drap ryster byen. Politistasjonssjef Cecilie Hopen får ingen lett oppgave når hun skal følge magefølelsen sin, for den er på kollisjonskurs med den tilsynelatende opplagte løsningen. Midt oppe i det hele må Cecilie også håndtere et tilsynelatende uløselig dilemma og et svik blant en av sine nærmeste medarbeidere.

Marte Mellingens kropp avviser hjertepumpen som hun går med i påvente av hjertetransplantasjon, og hun er i ferd med å dø i donorkøen. Mens Ole Vik leter desperat etter en utvei for å redde sin kjæres liv, får han et tilbud som han takker ja til. Men noe skurrer underveis. Hvor langt er selv en hedersmann som Ole Vik villig til å strekke seg for å redde livet til den han elsker.”

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Strawberrypublishing.no. (2020). Hjerteløs. Lokalisert 23.07.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

2 thoughts on “Utmattende, pirrende og pulsøkende, den mest gjennomarbeidede kriminalromanen Jæger har skrevet noensinne

  1. Veldig gøy å lese omtalen din, selv om det ikke lå noen spenning i om du likte boken eller ikke. For hva er det å ikke like, JJ er som en god vin, blir bedre og bedre med årene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top