Vokst opp på 2000 tallet, da er dette en bok midt i blinken for deg!

Forlag: Vega forlag

Sjanger: Årskavalkade/Leksikon

Forfatter: H. K. Hartvedt

Sider: 145

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Husker du da Kjartan Salvesen vant idol, når folk chattet via MSN, når WOW genseren var på moten, når ordet LOL ble allmannseie, når den første Harry Potter boken ble utgitt, når Twilight preget de fleste kinoskjermer og/eller når gutterommet var fult av Lego og når jenterommet bestod av Bratz dukker. Om du husker disse historiske milepælene, har du mest sannsynlig vokst opp på 2000 – tallet. Mest sannsynlig er du født mellom 2000 og 2010, eller husker du nokk fra da dine barn var små. 

Selv om året var stappet med glede og underholdning, fikk en hel verden sjokk da USA ble rammet av terroren 11. september. En hel verden var berørt av brutale og sjokkerende bilder og statistikk. Mens en hel verden var preget av sorg, var dette et tiår full av Realty TV. Flere tusen flokket seg til TV skjermene og underholdningen blomstret. For bok og filminteresserte var det flere høydepunkter dette året, som blant annet Harry Potter. Kinosaler ble også fult opp av ivrige Twilight fans. Det er ingen tvil om at dette tiåret var underholdningens tiår.

“Barndom 2000 – tallet”, er med andre ord en årskavalkade, preget av sorg, underholdning, nyheter, optimisme, pessimisme, fantasier, trylling, Realty og til sist, men ikke minst glede og hygge. Med andre ord et voksende tiår, stappet med varme høydepunkter og flere samfunn i forandring. 

Med andre ord er dette en bok de fleste bokelskere bør anskaffe seg. En bok som går i dybden av et tiår, vakkert illustrert med bilder, intervjuer og troverdig informasjon. Folk kan bare glede seg til å lese den etterlengtede fortsettelsen av barndom serien. Serien som er bestående av nå til sammen 9, mimrende, informative, spennende, troverdige og gøyale bøker.

“Minner er til for og deles”, og gjennom 145 sider, drar forfatteren oss med gjennom nyheter, intervjuer, informasjon, underholdningen, oversikter, statistikk, tidslinjer og fotografier fra en svunnen tid. Vi kommer nokk alle til å savne WOW genseren, tryllestaven og Lego – en når vi blar i denne boken. Det er viktig å ta vare på minnene, noe som forfatteren klarer på en kreativ måte.

“Barndom 2000 – tallet” er en praktbok av en årskavalkade. Forfatteren har på en kreativ måte klart å dele opp i kategorier. For hver kategori har forfatteren klart og inkludere det mest viktigste av tiåret. Her blir du dratt inn i nyhetenes – og underholdnings – verden. Ved vakre illustrasjoner får du et dypdykk i de fleste arkiver. Dette er på mange måter et sterkt og informativt leksikon, fullspekket med nostalgiske øyeblikk. Boken er en fryd å lese og kan virkelig anbefales på det varmeste. Denne boken mener jeg er en bauta i norsk litteratur historie.

 

Bakside informasjon om boken:   

“Har du noen gang tømt et kontantkort på polyfoniske ringetoner? Eller fått såre tomler av å stemme fram ditt Idol? LOL-et du deg gjennom filmen Lovlig Blond og chattet om det på MSN? Drømte du om Buffalos eller WOW-genser? Hadde du Harry Potter-lego og elsket Bratz? Da er du ganske sikkert et barn av 2000-tallet.

Dette er boken for deg som vokste opp på 2000-tallet. Tiåret da livet flyttet seg over på digitale plattformer, og mobiltelefonen ble menneskets beste venn. Så finn frem de gamle saggebuksene, sett på noe indierock og ta deg en tur tilbake til barndommen. KOZ og KLEMZ!

Barndom 2000 er en av ni rikt illustrerte bøker i en serie om oppvekst fra 1900-tallet og frem til 2010. Barndomsserien har solgt opp mot 600 000!”

 

Bilde hentet fra boken

 

Det er ingen tvil om at årene mellom 2000 og 2010 var beriket med glede, sorg, tragedie, humor og spenning. Ikke bare ble nyhetsbilde snudd opp, men TV skjermen fikk flere underholdende programmer å følge. Boken tar grundig for seg et tiår i forandring. “Barndom 2000 – tallet”, er delt opp i nyheter, familieliv/privatliv og underholdning.

Boken kan virkelig anbefales. Både for barn, ungdommer og voksne, er dette en bok de fleste bør lese. Boken er troverdig skrevet og nydelig utstyrt med vakre familie og samfunns bilder. “Barndom 2000 – tallet” er virkelig og anbefale til de fleste nyhets og nostalgi interesserte. Boken er en praktbok av de sjeldne.

Etter å ha lest denne vakre og informative boken, har jeg valgt å gi den terningkast 5. Den klarte å fenge, er vakkert illustrert og inneholder troverdig informasjon. Boken inneholder rikelig med informasjon, både gjennom intervjuer og fakta fra året, men det er få fakta man klarer å skrive inn på 145 sider. Forfatteren har klart å plukke ut det viktigste, noe som viser vedkommende sin dyktighet som forfatter.

TERNINGKAST 5!

 

Med bokhilsen fra Boktimmy:)

 

Kilder:

Vega forlag (2016): Ny bok fra Vega forlag. Lokalisert 16.06.2016 på internett: http://news.cision.com/no/vega-forlag/r/ny-bok-fra-vega-forlag–barndom-2000-tallet,c2030455 

 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top