50 år med dyreparken, en vakker bok om liv og glede!

Forlag: Ena forlag

Sjanger: Leksikon/Årskavalkade

Forfatter: Hans Martin Sveindal og Jon Arntrup

Sider: 280

Kilde: Innbundet

 

ENDELIG er boken om Norges mest besøkte og folkekjære park kommet. Boken om dyreparken i Kristiansand, er et dypdykk i parkens arkiver. Her blir du bedre kjent med parkens dyr, ansatte, historien, statistikk, attraksjoner, visjonen, oppturer og nedturer. Dyreparken har hatt som visjon å glede, underholde og gi folket en opplevelse. “Den levende parken” forteller om parkens sterke, dystre og glede fortid, men er først og fremst en jubileums bok om den 50 års lange levetid.

Dette er en bok de fleste familier bør skaffe seg. Nærmest et kunnskap og en “MÅ HA BOK”. Parken som nå er blitt 50 år, har gjennom levetiden gledet mennesker i alle aldre. Jubileumsboken er proppet med flere titalls fotografier, intervjuer, sanger, underholdning, aktiviteter, statistikk og en sterk historie preget av sorg, glede og overraskelser. Det er ingen tvil om at boken kommer til å trekke flere til parken. Du som person vil elske både boken og parken.

Med et innhold på 280 sider, har forfatterne klart å skape en vakker praktbok. “Den levende parken”, er proppet med nydelige bilder, fyldig statistikk og kunnskapsrik fakta. Dyreparken i Kristiansand er en del av den norske kulturarven vår og forfatterne har med denne boken klart å bevare denne arven. Boken er et nydelig eksempel på at jubileumsbøker kan være underholdende og kunnskapsrik.

Med denne boken blir du dratt med gjennom en sjokkerende, overraskende, inspirerende og kunnskapsrik reise, der du som leser får en innføring i nærmest hele dyreverden. I tillegg får du oppleve en historie preget av tragiske hendelser som brann, avliving og sorg, samt glede og oppturer. Boken anbefaler jeg på det sterkeste. Et kunstverk av de sjeldne. Det er ingen tvil om at forfatterne har gjort en stor del Research for å skape en slik troverdig, vakker og kunnskapsrik bok. Noe som viser forfatternes dyktighet.

 

Bakside informasjon om boken:

“Glede og undring. Latter og overraskelser. Underholdning og inspirerende kunnskap. I Dyreparken er ingen dager like. Hver eneste dag kommer både besøkende og ansatte hjem med nye opplevelser og nye historier. Slik har det vært i 50 år, og slik skal livet i Dyreparken fortsette å begeistre.
I denne jubileumsboken får du et innblikk i historiene og blir kjent med noen av menneskene som har formet Dyreparken. Dette er historien om dyrepasserne, de ansatte, gründerne, lederne og investorene. Det er historien om et viktig stykke norsk barnekultur. Og det er historien om bedriften som har blitt den mest offensive familieattraksjonen i Norge.
Boka handler også om hvordan Dyreparken har gått fra «å vise frem dyr» til i dag å jobbe med bevaring av naturen, drive undervisning og forskning, og delta i avlsprogrammer for flere truede dyrearter.
Men fremfor alt er dette historien om store visjoner og dypt engasjement gjennom 50 år”

 

Er du klar til å ta et dykk i dyreparkens oppturer og nedturer. En historie preget av glede, sjokk, inspirasjon og sorg. For i dyreparken er ikke alle dager like. Gjennom bokens 280 sider får du en innføring og en guidet tur gjennom dyreparkens 50 års lange levetid. Boken er en perle av en bok og jeg blir nærmest glad av å lese og se i “Den levende parken”.

I slutten av dette leksikonet eller årskavalkade, har Hans Martin Sveindal og Jon Arntrup oppsummert de 50 årene, med bilder, statistikk, oversikt over nyheter for hvert år, oppturer og nedturer og ikke minst kunnskapsrik fakta. Som leser får du en innføring i dyreparkens historie. I tillegg oppsummeres boken mot slutten. Med bokens kunnskap, blir du mer kjent med parken som er elsket og hatet. Du blir kjent med en historie som er overraskende, underholdende og inspirerende. Det er vanskelig til tider og legge den fra seg. Boken er fengende både ved bildebruken og informasjonen.

Gjennom de 280 sidene blir du som nevnt, bedre kjent med dyrene og de ansatte. Boken inneholder intervjuer, vakre bilder, sjokkerende informasjon, tragedier og ikke minst gleder. Etter å ha lest boken, kan du betydelig mer om parken. Forfatterne har klart å skrive et kunstverk av en bok.

Etter å ha lest en slik vakker bok, ender jeg med å gi boken terningkast 6!.

Boken er bare en “MÅ HA BOK”.

 

Så skaff den i dag og kos deg, kanskje du tar turen!!

 

Med lesehilsen fra Boktimmy!!

 

Kilder:

Norlig.no (2016). Den levende parken. Lokalisert 2016 på internett: http://www.norli.no/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10651&urlLangId=-101&productId=2403969&urlRequestType=Base&langId=-101&catalogId=10051

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top