Forlag: Bastion

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Santa Montefiore

 

Dato: 02.08.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Santa Montefiore er en talentfull forfatter med en rekke bestselgere bak seg. Nå har hun startet på en ny gripende serie. “Toner av kjærlighet og krig” er første bok i “Slottskrønikene” – trilogien. Den tar leserne tilbake til år 1910, der en følger tre kvinner med hver sin skjebne. Montefiore’s nye roman inneholder en blanding av kjærlighet, begjær og krig.

Romanen tar som sagt leserne tilbake til 1910. Leserne møter familien Deverill, som bor på et slott. Gjennom generasjoner, kjærlighet, begjær og krig blir vi kjent med familien.

Forfatteren gjør leserne kjent med tre svært ulike jenter. De deler en idyllisk oppvekst på slottet Deverill. Men livene deres og godset de elsker står i fare når de irske uavhengighetskampene bryter ut.

Krigen og kjærligheten tvinger kvinnene fra hverandre og fører dem til forskjellige kanter av verden. Men likevel er det én ting som alltid vil forene dem, den dype lengselen etter Deverillslottet og alle dets hemmeligheter.

“Toner av kjærlighet og krig” er en rørende, sjokkerende, realistisk, alvorlig og dramatisk roman. Santa Montefiore viser igjen sitt talent som forfatter i denne sterke starten på “Slottskrønikene”. Leserne blir kjent med en familie i splittelse og de tre kvinnene med en lengsel tilbake til oppveksten og Deverillslottet. Denne gripende romanens handling er lagt til år 1910. Gjennom sterke beskrivelser og vakre skildringer tegner forfatteren et realistisk bilde av Deverillslottet. Dette er etter min mening Santa Montefiore’s beste roman til nå. Den kan virkelig anbefales.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Året er 1910. Tre svært ulike jenter deler en idyllisk oppvekst på slottet Deverill. Men livene deres og godset de elsker står i fare når de irske uavhengighetskampene bryter ut. Krigen og kjærligheten tvinger kvinnene fra hverandre og fører dem til forskjellige kanter av verden. Men likevel er det én ting som alltid vil forene dem: den dype lengselen etter Deverillslottet og alle dets hemmeligheter”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Bastionforlag. (2017). Toner av kjærlighet og krig. Lokalisert 02.08.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top