Mattehjelperen en hver ungdom bør bruke!

Forlag: J.M. Stenersens forlag

 

Sjanger: Fakta bok

 

Forfatter: Hanan M. Abdelrahman

 

Dato: 21.06.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

«Hadde jeg hatt denne når jeg selv hadde matte på ungdomsskolen, ja da hadde dagene blitt mye enklere»Simen Ingemundsen

Det er utgitt flere bøker til hjelp i matte de siste to årene, men Hanan M. Abdelrahman sin bok er min personlige favoritt. Dette er leksehjelpen de fleste ungdommer bør bruke. «Mattehjelperen – Leksehjelp for foreldre og elever på ungdomsskolen», er skrevet på en såpass god måte at den er lett å anvende både for foreldre og ungdommer.

«Jeg er nokså sikker på at de som bruker Abdelrahman bok, vil klare seg bedre på skolen.» —Simen Ingemundsen

Forlaget omtaler boken som «Førstehjelp i matematikk», og det sitatet vil jeg si meg enig i. Hanan som er en erfaren mattelærer, hjelper og guider leserne gjennom hele mattepensum for ungdomstrinnet. Dette er en omfattende, lett og brukervennlig bok så jeg er helt sikker på kan gi resultater. Den kan brukes av foreldre som ønsker å hjelpe barna sine, eller av barn som trenger å få forklart matten på en annen måte enn det læreren gjør.

Boken er på en oversiktlig måte, delt inn i nivåer etter hvilken karakter man ønsker. Slik du kan få en bedre karakter enn du selv trodde du kunne får. Her kan du blant annet lære å bruke digitale verktøy som GeoGebra og Excel. Leserne får trinn for trinn-forklaringer som en lett kan følge med. Forfatteren gir eksempler og forklaringer på vanskelige ord, slik at en lett kan lære seg matten.

«Jeg har selv anbefalt denne til flere ungdommer som sier de sliter med matte, å de har takket meg.» — Simen Ingemundsen

Enklere framstilling av matematikk har jeg lett lenge etter, og endelig har jeg funnet den. For matte kan være vanskelig, men med denne oppskrift boken kan en lettere føle mestringsfølelse i matte på skolen.

«Jeg mener dette bør bli en bok som er godkjent ved eksamen» Simen Ingemundsen

Dette er en bok som virkelig bør leses. Den er rikt illustrert og en oppskrift bok de fleste med problemer med matte bør sette seg inn i.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Førstehjelp i matematikk!

I denne boka hjelper en erfaren mattelærer deg gjennom hele mattepensum for ungdomstrinnet, på en lettfattelig måte. Den kan brukes av foreldre som ønsker å hjelpe barna sine, eller av barn som trenger å få forklart matten på en annen måte enn det læreren gjør.

Inndelt etter nivå etter hvilken karakter man ønsker

Lær å bruke digitale verktøy – GeoGebra og Excel

Trinn for trinn-forklaringer

Eksempler og forklaringer på vanskelige ord»

 

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Jms.no. (2015). Mattehjelperen. Lokalisert den 21.06.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top