Bli bedre kjent med Kongo!

Forlag: Font

Sjanger: Historie/Land

Forfatter: David Van Reybrouck

Kilde: E- Bok

David Van Reybrouck er et ekstremt spennende, sjokkerende, kunnskapsrikt og omfattende verk om Kongo. Et land som regnes for å være Afrikas hjerte. Forfatteren tegner et kompleks, troverdig og realistisk bilde av Afrikas største land. Reybrouch har skrevet en unik, ærlig, sterk og solid reiseskildring, med innblikk i landets historie, politikk og kultur. David gir en bred framstilling av Kongo. Forfatteren forteller historien på en spennende, sjokkerende og troverdig måte.

"Kongo – Historien om Afrikas hjerte" føres leserne med på en spennende og lærerik reise gjennom historie, kultur og politikk.

Forfatteren har med denne boken, tegnet et omfattende og solid bilde av landets historie. Boken tar for seg slavehandelen og gummi produksjonen som utspilte seg i Kongo. Leserne blir i denne boken kjent med landets historie fra 1800-tallet.

Forfatteren forteller blant annet om det belgiske koloniveldet, kampen for uavhengighet og Mobutus brutale diktatur. David forteller blant annet om årsakene til krigene som har herjet landet fra 1996 til nå og de dødeligste konfliktene siden annen verdenskrig.

David Van Reybrouck's bok bygger på et unikt kildemateriale og en omfattende reisevirksomhet i Sentral-Afrika. David har gjort mange hundre intervjue, fordypet seg i viktige brev og satt seg inn i flere tiår med historie.

Leserne blir kjent med Kinshasas slum og de flere landsbyene som finnes i Kongo. David tar utgangspunkt i de flere utvandrede afrikanere i Europa og Kina. Forfatteren kaster nytt lys og blikk over en rik historie. Davids bok er en skremmende, dyster og realistisk avhandling om Kongo. Dette er et litterært mesterverk om Afrikas største land.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Kongo – Historien om Afrikas hjerte er en monumental fortelling om en grenseløst fascinerende del av verden.

Her føres leseren med på en spennende og lærerik reise gjennom historien til folket og landet og landskapet – og den mektige elven som har gitt området navn og næring. Forfatteren innleder sin livfulle beretning i 1870-årene, og gir nærgående innblikk i slavehandelen og gummiproduksjonen på slutten av 1800-tallet, det belgiske koloniveldet, kampen for uavhengighet, Mobutus brutale diktatur, og forklarer årsakene til krigene som har herjet landet fra 1996 til nå – de dødeligste konfliktene siden annen verdenskrig. Kongo bygger på et unikt kildemateriale og en omfattende reisevirksomhet i Sentral-Afrika. De mange hundre intervjuene David Van Reybrouck har gjort i Kinshasas slum og i bitte små landsbyer, så vel som blant utvandrede afrikanere i Europa og Kina, kaster nytt lys over en rik og svært kompleks historie."

Med historisk hilsen

Kilder:

Fontforlag.no. (2011). Kongo – Historien om Afrikas hjerte. Lokalisert 18.02.2017 på Internett http://fontforlag.no/utgivelser/historie-og-dokumentar/79/kongo—historien-om-afrikas-hjerte-9788281691445.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top