Bli bedre kjent med Roma!

Forlag: Dreyer forlag

Sjanger: Historie/Land/Europa

Forfattere: Kirsti Gulowsen og Olaf Steen

Sider: 427

Kilde: Pocket

"Roma" av Kirsti Gulowsen og Olaf Steen handler om et av Europas største kultursted. Leserne får her innblikk i byens kunst, arkitektur og historie. Dette er en rikt illustrert og kunnskapsrik bok. "Roma" er delt opp i kapitler etter en geografisk inndeling. Forfatterne tar i denne boken, først og fremst utgangspunkt i Romas historie. Leserne får et sterkt, solid og unikt innblikk i flere av Romas bydeler.

Kirsti Gulowsen og Olaf Steen tar leserne med på en omfattende og dramatisk tidsreise. En reise gjennom hele vår europeiske kulturhistorie, politikk, arkitektur, religion og kunst. Flere av Europas land og byer har mye til felles for Roma. Forfatterne har gjort et imponerende arbeid for å samle troverdig informasjon.

Denne boka formidler helheter og sammenhenger i Romas kulturhistorie ut fra enkelthetene, i et direkte møte med kunsten og arkitekturen. Den er en veiviser til monumenter og steder i Roma som belyser de viktigste periodene i Romas eldre historie, nemlig antikken, middelalderen, barokken og den romerske renessansen med de usedvanlige kunstnerne Michelangelo og Rafael.

Dette er en bok som legger vekt på det som har vært vesentlig i å forme byen, eller som forteller en spesiell historie som er viktig for byen og dens kunst.

Kirsti Gulowsen og Olaf Steen har skrevet en ekstremt spennende, dramatisk og sjokkerende avhandling. En avhandling om en by som preges av religion, kultur og arkitektur. "Roma" framstiller ulike sider av Romas historie, slik historien har utspilt i de forskjellige bydelene. Det er også slik vi opplever byen, vi er ett sted av gangen.

Forfatterne er i boken "Roma", opptatt av Europas for­hold til byen. Boken inneholder flere kapiteler som har betydning for den Europeiske historien. Dette er en kunnskapsrik og fengende bok. "Roma" som er skrevet av Kirsti Gulowsen og Olaf Steen, er et litterært mesterverk. Den tar et dypdykk inn i Romas historie. Dette er virkelig en bok, jeg kan anbefale.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Roma er en tidsreise i hele vår europeiske kulturhistorie – i politikk, arkitektur, religion og kunst. I denne byen ligger sporene av vårt felles opphav lag på lag og tilsynelatende hulter til bulter – men bare tilsynelatende, og slett ikke tilfeldig.

Denne boka formidler helheter og sammenhenger i Romas kulturhistorie ut fra enkelthetene, i et direkte møte med kunsten og arkitekturen. Den er en veiviser til monumenter og steder i Roma som belyser de viktigste periodene i Romas eldre historie, nemlig antikken, middelalderen, barokken og den romerske renessansen med de usedvanlige kunstnerne Michelangelo og Rafael. Boka legger vekt på det som har vært vesentlig i å forme byen, eller som forteller en spesiell historie som er viktig for byen og dens kunst.

Boka er delt opp i kapitler etter en geografisk inndeling. Denne faller for en stor del sammen med ulike sider av Romas historie, slik historien har utspilt seg med ulik tyngde i de forskjellige bydelene. Det er også slik vi opplever byen, vi er ett sted av gangen.

Som nordmenn er forfatterne opptatt av vårt for­hold til Roma, og har også viet et helt kapittel til tidligere norske Roma-farere og de stedene som betydde mye for dem, steder som betyr mye for nordmenn også i dag."

Med litterær hilsen

Kilder:

Dreyersforlag.no. (2016). Roma. Lokalisert 18.02.2017 på Internett http://www.dreyersforlag.no/roma.5835487-369882.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top