Bli bedre kjent med Bob Dylan!

Forlag: LIV forlag

Sjanger: Biografi

Forfatter: Carl Johan Berg

Kilde: E- Bok

Carl Johan Berg har med boken "Nobelprisvinneren Bob Dylan", skrevet en omfattende og gripende biografi om en artist som har hatt stor betydning for verdensbefolkningen.

Dette er et åpent og nakent møte med artisten som i 2016 ble tildelt Nobels Litteraturpris. Den ultimate anerkjennelsen som forfatter/artist. Prisen fikk han for sitt arbeid som poet og for sine tekster basert på tanker, følelser og drømmer.

Carl Johan Berg har laget en velskreven og kunnskapsrik bok om et av verdens største ikoner. En omfattende reise gjennom en artist liv og karriere.

Boken tar for seg Dylan som protestsanger. En artist som vekket stor interesse på tidlig 60-tallet. Bob Dylan bidro den gang sterkt til å bevisstgjøre en hel ungdomsgenerasjon i kampen mot krig og urettferdighet. En kjent sang fra den tiden er "Blowin’ in the Wind".

Forfatteren av denne boken, gir leserne en forklaringen på hvorfor så mange har et så nært og sterkt forhold til Bob Dylan. Dette er mye på grunn av hans kunst som ligger på et dypt og personlig plan. Artisten har fått flere millioner av tilhengere over hele verden, bygget på en felles opplevelse av Dylan. Hans tanker og følelser kommer klart inn i tekstene hans.

Carl Johan har skrevet et nakent, åpent, ærlig og viktig portrett av artisten. Dette er et kunnskapsrik, gripende, sjokkerende, sterkt og troverdig møte med artisten. Forfatteren beskriver og skildrer artistens liv og karriere på en unik, tankevekkende og rørende måte. Dette er virkelig en biografi jeg kan anbefale.

Jeg har valgt å gi boken "Nobelprisvinneren Bob Dylan", terningkast 5! For er det en biografi du skal lese i år, så er det denne!

Bakside informasjon om boken:

"Ingen annen nålevende artist har betydd så mye så lenge for så mange som Bob Dylan. At han ble tildelt Nobels Litteraturpris for 2016 er den ultimate anerkjennelsen av at han også er en av vår tids største poeter.

Som såkalt protestsanger tidlig på 60-tallet bidro han sterkt til å bevisstgjøre en hel ungdomsgenerasjon i kampen mot krig og urettferdighet med sanger som Blowin’ in the Wind og The Times They Are A-Changin’. Men, sier forfatteren, forklaringen på at så mange har et så nært og sterkt forhold til Bob Dylan og hans kunst ligger på et dypere og mer personlig plan. På en forunderlig måte har millioner av tilhengere over hele verden en felles opplevelse av at Dylan er akkurat vår poet som hen-vender seg til hver enkelt av oss og har satt ord på våre innerste tanker, følelser og drømmer."

Med litterær hilsen

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2016). Nobelprisvinneren Bob Dylan. Lokalisert 25.02.2017 på Internett http://forlagshusetivestfold.no/nobelprisvinneren-bob-dylan-carl-johan-berg

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top