En håndbok for folk som ønsker å skrive bedre!

Forlag: Universitetsforlaget

Sjanger: Faktabok/Oppskrift

Forfatter: Aage Rognsaa

Sider: 272

Kilde: Pocket

Aage Rognsaa har skrevet en kunnskapsrik og omfattende oppskrift på å skrive bedre.

"Kunsten å skrive godt", er en bok for skriveglade mennesker. Dette er en fengende oppskrift på å skrive bedre. Passer for studenter, elever og andre som liker å skrive. Dette er en bok fullspekket med gode tips og råd for folk som ønsker å skrive bedre.

Boken er en innholdsrik, solid, kunnskapsrik og saklig veiledning på å skrive bedre. En hjelp til å vise frem budskapet ditt. Rognsaa har skrevet en bok for deg som enten skriver brev, e-poster, rapporter, notater, utredninger eller vedtak. Er du saksbehandler, helse- og sosialarbeider, jurist, ingeniør, økonom, informasjonsmedarbeider eller politiker, er det avgjørende at det du skriver, blir forstått. Er du student, lærer, journalist, blogger eller sakprosaforfatter, må du ofte skrive informative tekster; dermed kan også du hente mye nyttig kunnskap i denne boken.

"Kunsten å skrive godt", besvarer spørsmål som hvordan en utfører skrivejobb mest mulig effektivt, hva en kan lære om skriveprosessen av erfarne skribenter og forfattere, hvordan en bygger opp en leservennlig tekst og hva en «kunnskapsforbannelsen» er?

Aage har laget en velskrevet guide om det å skrive bedre. Dette er en håndbok, fullstappet med råd og tips for å skrive bedre. Dette er et mesterverk og passer for alle som føler de trenger hjelp i å ordlegge og skrive bedre. "Kunsten å skrive godt", viser leserne gjennom 272 sider, hvordan en kan utelukke dårlig språk og formidle en mer saklig og innholdsrik tekst. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5! En hjelp for alle som vil lykkes på skrive fronten. En litterær godbit av de sjeldne.

Bakside informasjon om boken:

"Hovedbudskapet er enkelt: Skriv slik at leserne dine lett oppfatter

innholdet.

«Kunsten å skrive godt» er en håndbok for alle skrivende mennesker.

Den gir praktiske råd om hvordan du skriver en tekst som er rask å lese,

lett å forstå og lett å huske.

Disse ti viktige spørsmålene får du svar på:

– Hvordan utfører du skrivejobben mest mulig effektivt?

– Hva kan du lære om skriveprosessen av erfarne skribenter og forfattere?

– Hvordan bygger du opp en leservennlig tekst?

– Hva er «kunnskapsforbannelsen», og hvordan unngår du den?

– Hva er en god tittel?

– Hvordan deler du teksten inn i passende avsnitt?

– Hvordan begynner du, og hvordan avslutter du?

– Hva kan du bruke Liks-beregneren til?

– Hva er en god setning?

– Hvordan unngår du passiv, tåkeprat, fagord og fremmedord?

Å skrive klart, saklig og leservennlig er nødvendig om du vil nå frem med budskapet ditt, enten du skriver brev, e-poster, rapporter, notater, utredninger eller vedtak. Er du saksbehandler, helse- og sosialarbeider, jurist, ingeniør, økonom, informasjonsmedarbeider eller politiker, er det avgjørende at det du skriver, blir forstått. Er du student, lærer, journalist, blogger eller sakprosaforfatter, må du ofte skrive informative tekster; dermed kan også du hente mye nyttig kunnskap i denne boken."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2016). Kunsten å skrive godt. Lokalisert 13.01.2017 på Internett https://www.universitetsforlaget.no/nettbutikk/kunsten-a-skrive-godt-1-default-uf.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top