Bli kjent med 80 tallets Stavanger!

Forlag: Commentum forlag

Sjanger: Historie/Samfunnsbok/Årskavalkade

Forfatter: Engwall Pahr-Iversen

Kilde: Innbundet

I "80 – tallet", gir Engwall Phar-Iversen leserne et omfattende innblikk i et ganske ellevilt tiår. Dette er det fjerde bindet i serien, om lokalavisenes tolkning og skildring av forskjellige tiår.

Leserne får igjen, et solid innsikt i hvordan Rogaland var på 80 tallet. Forfatteren har samlet flere artikler, intervjuer, illustrasjoner og statistikk fra tidenes mest underholdende og politiske tiår.

Engwall har igjen gjort et imponerende arbeid, med å skrive om 80 årene. Forfatteren gir leserne et solid, unikt og sterkt blikk over et ellevilt, humoristisk, spennende og underholdende tiår.

Dette var tiden da alle kurver pekte opp og livet syntes å være en lek. Det var 80-årene som la grunnlaget for utsagnet «det er typisk norsk å være god», og hvor Norge for første gang toppet den internasjonale Grand Prix-listen i stedet for som vanlig å havne nederst.

Engwall Pahr-Iversen, tegner med denne boken et omfattende bilde 1980-årene. "80 tallet", er en velskrevet bok, som handler om lokalavisenes tolkning og skildring av 1980.

Leserne får innsikt i lokal historie, med økonomiske lykken lå i nye medier, fornøyelsesparker og private helsesentra, men uten at de den gang ble salige i sin tro.

I dette tiåret havnet tradisjonsrike familiebedrifter på fremmede hender, og gamle industrivirksomheter endte som kjøpesentra. Det var også et tiår da flere av dagens ledende navn på underholdningsfronten sto fram for første gang, for eksempel Løgnaslaget, Stavangerensemblet og Mariann Gundersen som ble til Mia straks hun overtok sangmikrofonen fra Magne Høyland

Dette er en kunnskapsrik, underholdende og rikt illustrert bok om Rogaland på 80 tallet. Engwall viser sitt talent som forfatter i denne litterær godbiten. Her får leserne, som nevnt et minnerikt og innholdsrikt innblikk i hvordan lokalavisene så på tiåret. Dette er en fengende bok. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Mange vil nok i dag karakterisere 1980-årene som et ganske ellevilt tiår. Alle kurver pekte rett opp ved inngangen til tiåret, og livet syntes å være en lek. Det var 80-årene som la grunnlaget for utsagnet «det er typisk norsk å være god», og hvor Norge for første gang toppet den internasjonale Grand Prix-listen i stedet for ‒ som vanlig ‒ å havne nederst.

Engwall Pahr-Iversen har sett på 1980-årene i distriktet med utgangspunkt i hva lokalavisene skrev. Også på lokalplanet var det et tiår da mange mente at den økonomiske lykken lå i nye medier, fornøyelsesparker og private helsesentra, men uten at de den gang ble salige i sin tro. I dette tiåret havnet tradisjonsrike familiebedrifter på fremmede hender, og gamle industrivirksomheter endte som kjøpesentra. Det var også et tiår da flere av dagens ledende navn på underholdningsfronten sto fram for første gang, for eksempel Løgnaslaget, Stavangerensemblet og Mariann Gundersen som ble til Mia straks hun overtok sangmikrofonen fra Magne Høyland"

Med litterær og underholdende bokhilsen

Kilder:

Commentum.no. (2016). 80-tallet. Lokalisert 02.02.2017 på Internett http://commentum.no/butikk/80-tallet/

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top