En viktig bok om hvordan demokratiet organiserer samfunnet!

Forlag: Dreyer forlag

Sjanger: Historie/Politikk

Forfatter: Raino Malnes og Dag Einar Thorsen

Kilde: Innbundet

"Demokrati – historien og ideene", er en historisk bok med 33 artikler om ideer og demokrati gjennom 2 500 år. Boken er skrevet av norske og nordiske statsvitere, historikere, filosofer, religionshistorikere og idéhistorikere. Dette er en sterk, kunnskapsrik, politisk og interessant bok som tar leserne over 2 tusen år tilbake i tid.

Boken handler om hvordan demokratiet organiserer samfunnet på. Gjennom godt over 600 sider, formulere flere bidragsytere hva demokratiet er. Den tar utgangspunktet i den greske hærføreren og politikeren Perikles. Ved å gå tilbake 2400 år blir vi kjent med demokratiet som styresett.

Bidragsyterne forteller om oss og Perikles og den rikholdig historie som ligger mellom. Boken gir oss et syn på utviklingen av demokratiet som idé og politisk praksis fra antikken til det tjueførste århundret.

Boken inneholder flere bidrag som legger til grunne for ideer bak det moderne demokratiet, og lar oss se vårt eget politiske system fra nye og noen ganger uvante vinkler. Dette er en politisk, kunnskapsrik, solid og viktig bok. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5! Et imponerende verk om politisk demokrati.

Bakside informasjon om boken:

"Demokratiet er en måte å organisere samfunnet på, der «det ikke er noen få, men flertallet som styrer». Denne enkle definisjonen, som ble formulert av den greske hærføreren og politikeren Perikles for over 2400 år siden, fanger godt inn det som er idealet bak demokratiske styresett også i vår egen tid.

Mellom oss og Perikles ligger det en rikholdig historie, og denne boken er et utsyn over utviklingen av demokratiet som idé og politisk praksis fra antikken til det tjueførste århundret. Boken ser også i flere av bidragene nærmere på de grunnleggende ideene bak det moderne demokratiet, og lar oss se vårt eget politiske system fra nye og noen ganger uvante vinkler."

Med bokhilsen

Kilder:

Dreyersforlag.no. (2015). Demokrati. Lokalisert 11.12.2016 på Internett http://www.dreyersforlag.no/demokrati.5703909-335070.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top