Forlag: LIV forlag

 

Sjanger: Prosa

 

Forfatter: Margaret Solberg

 

Dato: 17.12.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Margaret Solberg, har med boken “Nedlukket engel”, skrevet tankevekkende prosa. Boken handler om mennesker som jobber for en bedre verden og håpet vi må ta i bruk for å overlevere. Solberg har skrevet en politisk og sterk samling av prosa.

“Nedlukket engel”, handler om å åpne og slutte av anrop til de som lever. Vi som kan anrope, og la andre bli til. Forfatteren er inspirert av og skrevet under og etter en reise til Israel og Vestbredden. Et land og en konflikt mange har innganger til, politisk, religiøst, kulturelt. Boka ønsker å gå inn i noen sider av hva okkupasjonen medfører både for jøder og palestinere. Hvilke brudd på demokratiske og menneskerettslige verdier som krenkes.

Forfatteren har reist i mange land. Fattige og rike. Hun hadde aldri vært noe sted der alvoret lå så tett under overflaten, og kom så raskt inn i samtaler, uansett med hvem. Den har bakteppe av Israel slik det har utviklet seg fra 1948. Den forsøker å bringe oss inn i sorgen og håpet begge folk har erfart.

Margaret Solberg har skrevet en politisk, tankevekkende, sterk, historisk og brutal bok. Dette er et mesterverk og inspirerende prosa. Den er dyp, brutal og dyster. Tar leserne med til land i verden der folk linder under nød. Forfatteren tar leserne nær kriser i verden og får oss til å tenke. “Nedlukket engel”, er en bok du virkelig bør lese. Tar deg nært innpå fattige folk og mennesker som sliter.

Jeg har valgt å gi boken terningkast 5! Dyster, dramatisk, skremmende, sjokkerende, spennende og dyp prosa. En litterær reise du virkelig bør oppleve.

 

Bakside informasjon om boken:

“Denne boka åpner og slutter med anrop av det som lever. Vi som kan anrope, og la andre bli til. Den er inspirert av og skrevet under og etter en reise til Israel og Vestbredden. Et land og en konflikt mange har innganger til, politisk, religiøst, kulturelt. Boka ønsker å gå inn i noen sider av hva okkupasjonen medfører både for jøder og palestinere. Hvilke brudd på demokratiske og menneskerettslige verdier som krenkes.

Heldigvis fins det alltid mennesker som jobber for en bedre verden, og dette håpet må vi ta i bruk og overlevere. Forfatteren har reist i mange land, også fattige land. Aldri har hun vært noe sted der alvoret lå så tett under overflaten, og kom så raskt inn i samtaler, uansett med hvem. Den har bakteppe av Israel slik det har utviklet seg fra 1948. Den forsøker å bringe oss inn i sorgen og håpet begge folk har erfart.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2016). Nedlukket engel. Lokalisert 18.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top