Få et gjensyn med en av Norges glemte arbeidsplasser!

Forlag: Humanist forlag

Sjanger: Historie

Forfatter: Iris Furu

Kilde: Innbundet

"Husmorboka", handler om kvinnenes innsats som ble lagt ned i de små, hverdagslige ting. Iris Furu har skrevet en viktig, kunnskapsrik, historisk og interessant bok. "Husmorboka", handler om gjensynet med en av Norges glemte arbeidsplasser. Forfatteren har skrevet en viktig historie.

Boken handler om mødre, bestemødre og tanter som hadde stor betydning for hverdagslivet. Iris har skrevet en bok om husmødrene som blant annet laget stabelen med vafler og byttet gardinene ut til jul. Det er ingen tvil om at dette var et yrke den gangen. At hjemmet var husmorens arbeidsplass, og at forkleet hun gikk med var et jobbantrekk.

På det meste var halvparten av norske kvinner husmødre. De arbeidet i hjemmet for å gi omsorg til andre, og tok verken ut lønn eller ferie. Hushjelpene forsvant etter krigen, og det var fortsatt mange år til kvinner inntok arbeidslivet for fullt. Hva var det egentlig de gjorde dagen lang? Hva ble forventet av dem, hvilke krav stilte de til seg selv og hvordan ble jobben gjort.

Iris Furu har skrevet en sterk, viktig, kunnskapsrik, lærerik og interessant bok. Den tar oss med tilbake i tid og går i dybden av et glemt yrke som betydde mye for folket. Dette er en historisk bok om husmødre og det de gjorde for familiesituasjonen. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5! Forfatteren tar leserne med på en historisk reise. Bli kjent med husmødrene, som jobbet hjemme for familien og situasjonen i hjemmet.

Bakside informasjon om boken:

"En mor, en bestemor, en tante vi sjelden besøkte: Vi husker husmødrene godt. Det lune fanget, stabelen med vafler, gardinene som ble byttet til jul. Men tenkte vi over at de hadde det som yrke? At hjemmet var husmorens arbeidsplass, og at forkleet hun gikk med var et jobbantrekk?

På det meste var halvparten av norske kvinner husmødre. De arbeidet i hjemmet for å gi omsorg til andre, og tok verken ut lønn eller ferie. Hushjelpene forsvant etter krigen, og det var fortsatt mange år til kvinner inntok arbeidslivet for fullt. Hva var det egentlig de gjorde dagen lang? Hva ble forventet av dem, hvilke krav stilte de til seg selv og hvordan ble jobben gjort?

Denne boken handler om innsatsen som ble lagt ned i de små, hverdagslige ting – om matpakker, stiklinger og den svake eimen av grønnsåpe som lå over norske hjem på femti- og sekstitallet."

Med bokhilsen

Kilder:

Humanistforlag.no.

(2016).

Husmorboka.

Lokalisert 19.12.2016 på Internett https://www.humanistforlag.no/husmorboka-et-gjensyn-med-norges-glemte-arbeidsplass.5907558-324353.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top