Et vakkert og klassisk julehefte!

Forlag: Vårt land og Egmont

Sjanger: Julehefte 2016/Tekster

Forfatter: Eyvind Skeie og mange flere

Kilde: Hefte

"Hellig jul!", er blitt inspirert av de klassiske litterære juleheftene. Her får vi glemte perler og nye bidrag. Julens kristne budskap presenteres i et vakker og kunstnerisk julehefte. Gjennom legender, salmer, noveller, faktatekster, intervjuer, tekster og kunst er det vanskelig å la være å komme i julestemning

I dette juleheftet, beskriver Eyvind Skeie julaften som mulighetenes kveld. Wilfrid og Guido Stinissen, Egil Svartdahl og Tomas Sjödin deler tanker om tro. Noveller og dikt er skrevet av Laura Djupvik, Bjørn Sortland, Arne Berggren, Levi Henriksen og Lina Undrum Mariussen. Udødelige juletekster av Selma Lagerlöf og Sigrid Undset er hentet frem.

Erling Rimehaug er inspirert av Maria og Josef, mens Kjell A. Nyhus feirer jul i fengselet. Viktor Paul Mohns serverer vidunderlige tegninger som tar leserne med på reisen til Jesusbarnet. Reidar Hvalvik viser kunsten som skapte juleevangeliet. Arne Guttormsen forteller om de norske juleskikkenes betydning.

"Hellig jul!", er et kunst- og mesterverk av de sjeldne. Gjennom bilder og tegninger av Borgny Svalastog, Liv Andrea Mosdøl, Katarina Caspersen og mange flere, får vi sterke og lekre inntrykk. Dette er et vakkert julehefte. Den gir varme inntrykk og gir oss en god følelse av jul. Jeg har valgt å gi terningkast 5 til "Hellig jul!" Eyvind Skeie har laget et velskrevet og vakkert hefte for julen. Både klassiske og nye tekster er samlet gjennom et lekkert hefte. Anbefales å lese.

Bakside informasjon om julehefte:

"Hellig jul er inspirert av de klassiske litterære juleheftene, hvor glemte perler og nye bidrag
kretser rundt julens kristne budskap. Legender, salmer, noveller, faktatekster, intervjuer
og kunst innbyr til høytlesning, refleksjon og julestemning.

I denne første utgaven av Hellig Jul beskriver Eyvind Skeie julaften som mulighetenes kveld. Wilfrid og Guido Stinissen, Egil Svartdahl og Tomas Sjödin deler tanker om tro. Noveller og dikt er skrevet av Laura Djupvik, Bjørn Sortland, Arne Berggren, Levi Henriksen og Lina Undrum Mariussen. Udødelige juletekster av Selma Lagerlöf og Sigrid Undset er hentet frem.

Erling Rimehaug går i fotsporene til Maria og Josef, mens Kjell A. Nyhus feirer jul i fengselet. Viktor Paul Mohns vidunderlige tegninger tar oss med på Reisen til Jesusbarnet. Reidar Hvalvik viser kunsten som skapte juleevangeliet. Arne Guttormsen forteller om de norske juleskikkenes betydning.

Alt dette følges av kunstverk, bilder og tegninger av Borgny Svalastog, Liv Andrea Mosdøl, Katarina Caspersen og mange flere."

Med julehilsen

Kilder:

Vårt land forlag og Egmont. (2016). Hellig Jul. Lokalisert 18.12.2016

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top