Bli bedre kjent med Quisling høyre hånd!

Forlag: Historie & Kultur

Sjanger: Historisk litteratur/Biografi

Forfatter: Nina Drolsum Kroglund

Kilde: Innbundet

Nina Drolsum Kroglund, har skrevet en historisk, spennende og kunnskapsrik bok. Den tar for seg historien om Hagelin som stod Quisling nær. Han som i årene før 1940 bodde i Tyskland, var skuespiller, spekulant og forretningsmann. Vi blir med på månedene før andre verdenskrig, da han skaffet Vidkun Quisling avgjørende kontakter i Hitlers parti, og han sørget for at Quisling fikk møte Adolf Hitler i desember 1939. Dette er en ekstremt spennende biografi. En bok du virkelig bør lese.

Boken handler videre om hvordan Hagelin var Quislings medsammensvorne 9. april. Vi blir med på en historisk reise, fra september 1940 da han ledet Innenriksdepartementet. Hagelin hadde store visjoner og egne ambisjoner.

Vi blir kjent med hvordan Hagelin klarte seg, uten erfaring fra norsk politikk og hvordan han fikk Hitler til å satse på Quisling. Nina tar for seg Hagelin's mål og hvordan kunne han få en slik avgjørende posisjon.

Boken gir et sterk, dypt, kunnskapsrik og unikt innblikk i det indre liv i Nasjonal Samling

og Quisling-regjeringen. Vi blir bedre kjent med forsøkene på å innføre nazifisering og nyordning. Forfatteren tar for seg arbeidet med jødelovene, som Hagelin hadde det formelle ansvaret for.

Dette er en intens, spennende, sterk, solid, sjokkerende, dramatisk, alvorlig og kunnskapsrik avsløring om det bitre motsetningsforholdet mellom Hagelin og tyskernes sterke mann i Norge, rikskommissar Josef Terboven. Vi følger Hagelin's liv, fra krigen brøt ut til han ble dømt som landsforræder og henrettet. Forfatteren har gjort et grundig arbeid i å skrive denne boken. Den tar oss med til indre av NS og de som arbeidet for partiet. Dette er virkelig en biografi jeg kan anbefale. Terningkast 5! Spennende, interessant og informativ fra første til siste side. Bli med på en litterær reise tilbake i tid.

Bakside informasjon om boken:

"Albert Viljam Hagelin, som i årene før 1940 bodde i Tyskland, var skuespiller, spekulant og forretningsmann. I månedene før andre verdenskrig skaffet han Vidkun Quisling avgjørende kontakter i Hitlers parti, og han sørget for at Quisling fikk møte Adolf Hitler i desember 1939. Hagelin var Quislings medsammensvorne 9. april, og fra september 1940 ledet han Innenriksdepartementet, med store visjoner og egne ambisjoner. Hvordan klarte Hagelin, helt uten erfaring fra

norsk politikk, å få Hitler til å satse på Quisling? Hva var hans

mål, og hvordan kunne han få en slik avgjørende posisjon?

Biografien gir et unikt innblikk i det indre liv i Nasjonal Samling

og Quisling-regjeringen, fra forsøkene på å innføre nazifisering og nyordning, til arbeidet med jødelovene, som Hagelin hadde det formelle ansvaret for. Boken avslører også det bitre motsetningsforholdet mellom Hagelin og tyskernes sterke mann i Norge, rikskommissar Josef Terboven. Etter krigen ble Hagelin

dømt som landsforræder og henrettet."

Med historisk hilsen

Kilder:

Historie & Kultur. (2016). Hagelin – Quislings høyre hånd. Lokalisert 15.12.2016

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

2 thoughts on “Bli bedre kjent med Quisling høyre hånd!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top