Forlag: Gyldendal

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Robert Wilson

 

Dato: 03.01.2017

 

Sider: 432

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Mennesketyvene”, er Robert Wilson sin tredje bok om kidnappingsekspert Charles Boxer. Dette er en ekstremt spennende og realistisk kriminalroman. Romanen er et eventyr om seks kidnappinger, ett krav og ingen forhandling. Den er spennende fra første til siste side. Wilson har laget en velskrevet bok som både er sjokkerende og skremmende.

Boken tar oss med til London. Der seks barn, i løpet av 32 timer blir kidnappet. Alle kommer fra svært rike familier. Kidnapperne er profesjonelle og ekstremt godt organisert. De hevder de ikke krever løsepenger, men vil ha 25 millioner pund per barn til å starte med.

Vi blir kjent med barnas familier, som leier inn kidnappingsekspert Charles Boxer. Han unner ingen å oppleve det samme som han selv opplevde da hans egen datter forsvant. Han er villig til å strekke seg langt, om så utenfor loven. Samtidig blir det hele overvåket av Storbritannias etterretning. Foreldrene som er rammet, har mektige forbindelser over hele verden, og ikke alle er like lovlydige.

Kidnapperne vil ikke si hva som er målet deres, og Charles Boxer jobber i blinde. Det blir ikke bedre da kidnapperne truer med å avsløre mørke hemmeligheter om Boxer og hans ekskone Mercy.

“Mennesketyvene”, er etter min mening Wilsons beste roman til nå. Den tar opp et vanlig med sterkt tema, som er kidnapping. Romanen er ekstremt spennende og byr på realistiske beskrivelser og skildringer. Dette er en meget god roman. Holder spenningen oppe fra første til siste side.

Robert Wilson har laget en velskrevet roman. En litterær reise du virkelig bør oppleve. Den er kunnskapsrik, realistisk og sterk. Et mesterverk av en thriller. Wilson kan skape en skremmende, spennende, brutal og kaotisk stemning på en og samme tid. Dette er virkelig en kriminalroman du bør lese. Jeg har valgt å gi “Mennesketyvene”, terningkast 6! Wow for en dyster, brutal, spennende, kunnskapsrik og realistisk leseopplevelse!

 

Bakside informasjon om boken:

“I løpet av 32 timer blir seks barn av svært rike familier kidnappet i London. Kidnapperne er profesjonelle og ekstremt godt organisert. De hevder de ikke krever ikke løsepenger, men vil ha 25 millioner pund per barn til å starte med. Familiene til barna leier inn kidnappingsekspert Charles Boxer. Han unner ingen å oppleve det samme som han selv opplevde da hans egen datter forsvant. Han er villig til å strekke seg langt, om så utenfor loven. Samtidig blir det hele overvåket av Storbritannias etterretning. Foreldrene som er rammet, har mektige forbindelser over hele verden, og ikke alle er like lovlydige. Kidnapperne vil ikke si hva som er målet deres, og Charles Boxer jobber i blinde. Det blir ikke bedre da kidnapperne truer med å avsløre mørke hemmeligheter om Boxer og hans ekskone Mercy.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2016). Mennesketyvene. Lokalisert 03.01.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top