"Den nye epoke" av Åsmund ThorkildsenDEN NYE EPOKE:

Forlag: Lyrikkforlaget

 

Sjanger: Dikt

 

Forfatter: Åsmund Thorkildsen

 

Sider: 56

 

Dato: 22.03.2020

 

Terningkast: 4

 

Kilder: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Det er noe spesielt med dikt. Liker du diktene, ja da er du kjøpt, for da har du funnet din favoritt forfatter. Jeg har lest særdeles mange diktsamlinger etterhvert. Mye elendig, flere greie og en god del har imponert meg. Da Åsmund Thorkildsens samling “Den nye epoke” fra 2018 dukket opp, ja da måtte jeg bare lese. Jeg likte jo ganske godt hans debut “Mellom barken og veden” fra 2016 (Utgitt på Publica), som var et terningkast 5 verdi. Men klarte ikke helt å bestemme meg for om hans neste utgivelse, var fullt like bra. Jeg har ikke tenkt å gi opp denne forfatteren, jeg kommer til å følge han videre, for dette er en forfatter som har potensiale for dikt.

Det er noe med Åsmund Thorkildsen sin måte å skildre øyeblikk på, fortelle situasjoner på og måten han serverer detaljerte beskrivelser av fremtiden på. Diktene i “Den nye epoke” føles som et mageplask inn i framtidens livsanskuelse, den får nakkehårene til å reise seg, og er både mørke og lyse på en og samme tid. Det er skremmende å delta på Thorkildsen sin reise inn i fremtiden, men også en god lærdom i hvordan en selv kan se lyspunkter med fremtiden. Selv diktsamlingen gir et innblikk i en epoke full av muligheter, så bærer den preg av dramatikk, spenning og alvor, som både engasjerer og sjokkerer. “Den nye epoke” er en altoppslukende, underholdende og fengslende diktsamling, som virkelig kan anbefales.

Dette er en forbausende god, men kort diktsamling. Flere dikt slår deg ut, og får deg til å måpe, noen dikt er direkte kjedelige og får deg til å vrenges for de er langtekkelige. Selv om dette er en lettlest og tankevekkende leseopplevelse, er det som en berg-og-dalbane å lese disse diktene. Så liker du dikt som gir mening, som mer eller mindre viser deg framtiden, som til tider går litt for tregt og som gir den en følelse av at verden blir annerledes og endres for hver dag. Ja, da er dette den perfekte diktsamling. Så kan virkelig anbefales, men siden den var litt kjedelig til tider, får den 4 øyne på terningen.

 

Bakside informasjon om boken:

“Forfatteren forsøker i denne diktsamlingen å skildre en ny og fremtidsrettet livsanskuelse. Diktene tar sikte på å ta deg med på en reise inn i en fremtid full av muligheter. En ny epoke er i ferd med å starte; Den nye epoke.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Lyrikkforlaget. (2018). Den nye epoke. Lokalisert 22.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top