Anmeldelse av Anders Brennos bok “Makk og Søkkji”:

"Makk og søkkji - mogning åt makken - mørker åt søkkji" av Anders Brenno

Forlag: Aschehoug forlag

 

Sjanger: Dikt

 

Forfatter: Anders Brenno

 

Sider: 72

 

Dato: 02.05.2019

 

Kilder: E-Bok

 

Selve anmeldelsen av boken:

Jeg leser svært få diktsamlinger i løpet av et år, men de diktbøkene jeg leser, ja de angrer jeg ikke et sekund på at jeg leste. Anders Brenno sine dikt i “Makk og Søkkji”, er noen av det fineste, vakreste og sterkeste tekstene jeg har lest i hele mitt liv. Hans ord formuleringer og setninger berørte meg langt inn i hjerteroten. Jeg fikk frysninger og måtte flere ganger tørke tårer. Brenno sin debut var med diktsamlingen “Vampire Yeah” i 2015, den har jeg enda ikke lest. Men siden “Makk og Søkkji” ga mersmak, skal jeg lese Brenno sine forrige og fremtidige diktsamlinger med glede. Dette er et talent av en forfatter og et geni i måten å skrive historier på. I “Makk og Søkkji” får du som leser mye servert på en gang, men det er servert i 72 sider mellom to permer. Anders Brenno er en mann som virkelig har talent for å samle mange betydningfulle skildringer og beskrivelser, og levere dem i flere viktige og saklige setninger. Jeg er virkelig fascinert og imponert over Anders Brenno sitt talent for de små detaljer. Han tegner realistiske og troverdige bilder i tekstform, et unikum av en kunstner, som jeg håper vi får mer av i årenes løp.

“Makk og Søkkji” er en vital og eksperimentell diktsamling med språklig og innholdsmessig utspring i Valdres. Diktene kretser rundt stedet og tidens gang og menneskenes forgjengelighet. Samlingen er jordbunden og lokal, selv om det unge dikterjeget også leter blant og mellom de døde etter kjærlighet, tilhørighet og en vei mot selvstendighet. Iblant er blikket også himmelvendt: her er det ikke bare kirkegården og hjembygda som trer frem, men også kirken, bønnen og Gud.

“Makk og Søkkji” av Anders Brenno er et mesterverk av en bok. Dette er 72 sider med glede og sorg. Han tar opp flere viktige elementer i hverdagen og setter leserne inn i viktige settinger der en virkelig får grunn til å tenke. Det var en fryd å lese Anders Brennos bok, og jeg gleder meg allerede til å ta den fram igjen ved en seinere anledning. Dette er dikt som du både kan lese for deg selv og dele med andre. Her er det garantert flere dikt som vil treffe deg som leser, og få deg til enten å kjenne sinne eller tørke tårer. Anders Brenno er en forfatter som virkelig kan anbefales til deg som ønsker alvorlige, tankevekkende, rørende, sjokkerende og medrivende historier. Dette er en diktsamling vi skal vær glad er utgitt. Jeg tar av meg hatten for Anders Brenno, og for hva han har fått til å prestere med “Makk og Søkkji”.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Makk og søkkji er en vital og eksperimentell diktsamling med språklig og innholdsmessig utspring i Valdres. Diktene kretser rundt stedet og tidens gang og menneskenes forgjengelighet. Samlingen er jordbunden og lokal, selv om det unge dikterjeget også leter blant og mellom de døde etter kjærlighet, tilhørighet og en vei mot selvstendighet. Iblant er blikket også himmelvendt: her er det ikke bare kirkegården og hjembygda som trer frem, men også kirken, bønnen og Gud.”

 

Med vårlig hilsen Boktimmy

 

Kilder:

Aschehoug.no. (2019). Makk og Søkkji. Lokalisert 02.05.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top