Forlag: Vigmostad og Bjørke

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Therese Aasvik

 

Sider: 216

 

Dato: 20.03.2017

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Therese Aasvik har med “Fie faller”, skrevet en humoristisk, rørende, realistisk og alvorlig roman. Aasvik’s byr på en feelgood roman på 216 sider.

“Fie faller” er en debutroman som de fleste vil gjenkjenne seg i. Romanen handler om Fie, som får livet sitt snudd opp ned på grunn av en misforståelse. Dette er en vakker og dramatisk roman. Hennes livssituasjon blir endre etter å ha anklaget sin mann for en utro handling og samlivsbrudd. Dette er en dyster, skremmende og sjokkerende roman, som virkelig får deg som leser til å tenke over livet.

Leserne blir i Therese’s roman, kjent med Fie. Hun er en vellykket vestkantfrue og jobber som interiørarkitekt. Etter sitt samlivsbrudd, begynner hun å jobbe på Nille. Fie har alt hun måtte ønske seg i livet. Dette er en tankevekkende og dramatisk roman.

Aasvik forteller om Fie på en dyp, berørende og tankevekkende måte. Fie bor på Snarøya med en perfekt mann og to barn. “Fie faller”, handler om en lykkelig kvinne, som får livet sitt endre. Da livet hennes brister, endres livssituasjonen for henne. En humoristisk debut.

Forfatteren beskriver og skildrer handlingen på en troverdig og realistisk måte. Therese’s roman handler som nevnt om en kvinne i sine beste år som har et tilsynelatende perfekt liv.

Hennes navn er som nevnt Fie, og hun jobber deltid i interiørbutikk, underholder damene i vinklubben med oppdiktede på kante historier og organiserer barnebursdager som om det var profesjonelle arrangementer.

Fie får mistanke om at mannen er utro, ser hun for seg en snerten blondine på 20, og tenker at så lett skal hun ikke gi seg. Men mannen har slett ikke innledet et forhold til en yngre, overfladisk kvinne. Dette fører til en alvorlig misforståelse, som endret livet for Fie og ødelegger familie relasjonene.

 

Min konklusjon:

“Fie faller” er et litterært mesterverk som får deg til å tenke. Forfatterens beskrivelser er sterke, solide og alvorlige. Dette er en roman som byr på tematikken rundt hvordan en misforståelse kan endre livet. En overflatisk og realistisk debut om en kvinne som mister både mann, hus, barn og jobb.

Fie er som nevnt en kvinne som har et perfekt liv i Snarøya. Hun lever et lykkelig liv, sammen med sin mann og to barn. Fie opplever lykke helt til hun tror at hennes mann er utro.

Jeg er meget imponert over Therese Aasvik. Hennes feelgood roman, kan virkelig anbefales. Den er underholdende, spennende, overfladisk, realistisk, sjokkerende og skremmende. Gjennom 216 sider får vi et innblikk i en helt normal situasjon som oppstår blant mange. “Fie faller” er en vakker og sterk roman.

 

Mitt terningkast for boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“Fie bor på Snarøya med en perfekt mann og to barn og plen som går helt ned til vannet. Lykken er fullkommen. Eller ikke. Fie faller handler om en kvinne i sine beste år som har det perfekte hjem og den – tilsynelatende – perfekte familie. Hun jobber deltid i interiørbutikk, underholder damene i vinklubben med oppdiktede på-kanten-historier og organiserer barnebursdager som om det var profesjonelle arrangementer. Da hun får mistanke om at mannen er utro, ser hun for seg en snerten blondine på 20, og tenker at så lett skal hun ikke gi seg. Men mannen har slett ikke innledet et forhold til en yngre, overfladisk kvinne.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Vigmostad og Bjørke. 2016. Fie faller. 216 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top