Forlag: Juritzen

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Graham Norton

 

Sider: 284

 

Dato: 18.03.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Graham Norton er for de fleste kjent som den irske talkshow verten i BBC. Med “Jordfast” har han skrevet en humoristisk, sjarmerende, sjokkerende og spennende debut roman. I “Jordfast” skildrer og beskriver forfatteren handlingen på en dyp, unik, vakker, dyster, sørgelig og brutal måte.

Forfatteren tar oss med til den irske landsbyen Duneen. Der er livet trygt bak hjemmets lune vegger. Det er helt til beinrestene av et menneske dukker opp. Restene dukker opp på en bondegård. Leserne blir kjent med lensmann PJ Collins. Dette er hans første kriminalsak. Med benrestene dras også lokalsamfunnets hemmeligheter frem i lyset.

Norton har skrevet en underholdende og humoristisk roman. Forfatteren tar oss med til sitt hjemland Irland og leserne blir kjent med den sjarmerende lensmannen PJ Collins. Graham Norton har gitt liv til sine karakterer, og viser sin kompleksitet og motsetning som gjør oss til mennesker.

 

Min konklusjon:

“Jordfast” er etter min mening noe helt unikt. En kriminalroman som passer for deg som koser deg med Agatha Christie’s romaner. En kriminalroman med humoristisk vri. Norton har skrevet en vakker, rørende, gripende, sjarmerende, skremmende og spennende debut.

Graham Norton har skapt et univers og karakterer som en virkelig kan kose seg med. Jeg gleder meg virkelig til å følge forfatteren videre, både litterært og lineært. Norton laget en velskreven debutroman. Forfatteren sjokkerer med sine realistiske beskrivelser i et fiktivt univers. Den kan virkelig anbefales. “Jordfast” er en brutal, dyster og sterk kriminalroman.

Norton gir liv til en rekke elskelige karakterer. Forfatteren utforsker kompleksiteten og motsetningene som gjør oss til mennesker. En litterær mesterverk.

 

Mitt terningkast til boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Jordfast er En mann ved navn Ove møter Agatha Christie møter Med hjartet på rette staden. Morsom, spennende og til tider sørgelig vakker. I den irske landsbyen Duneen er livet trygt bak hjemmets lune vegger. Men når benrestene av et menneske dukker opp på en bondegård, får lensmann PJ Collins sin første kriminalsak. Med benrestene dras også lokalsamfunnets hemmeligheter frem i lyset. Med sin underfundige humor som vi kjenner fra TV, gir Graham Norton liv til en rekke elskelige karakterer, og utforsker kompleksiteten og motsetningene som gjør oss til mennesker.”

 

Juritzen.no. (2017). Jordfast. Lokalisert 18.03.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top