Forlag: Liv forlag

 

Sjanger: Barnebok

 

Forfatter: Nina Bay

 

Illustratør: Jonas A. Larsen

 

Dato: 11.12.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Eksplodera og spøkelsesblomstene” er Nina Bay’s fjerde og nyeste barnebok om hennes lille heks. Dette er en velskreven og vakkert illustrert barnebok. Bay tar leserne igjen med inn i hennes spennende, mystiske, humoristiske og fantasifulle univers. Jeg har virkelig blitt glad i Nina Bay’s barnebøker. Dette er historier du som leser lett kan leve deg inn i. Bay skriver på en lystig, engasjerende og munter måte, slik du lett kan dra på smilebåndet.

Nina Bay’s lille heks bor i en skog, mellom trærne bak et høyt fjell. Den lille heksas navn er Eksplodera og er ikke stort større enn en sommerfugl. Om kveldene og nettene øver hun seg på magiske triks og tryllekunster. Rett som det er hender det at hun blir forstyrret av det mest irriterende hun vet: Dragelatter!

Eksplodera er nå lei av latteren. Når skal hun pønsket ut en plan for å bli kvitt den. For å lykkes, trenger hun hjelp av spøkelsesblomstene. Eksplodera har trent dem til å bli store og nifse. De kan skremme bort skumle krek med hylene sine, men kan de også skremme bort drager?

Nina Bay’s bøker er engasjere og spennende både for barn og voksne. Hennes beskrivelser og skildringer er fengende. Dette er barnebøker som byr på lærerike elementer. Leserne blir kjent med en temperamentsfull heks. “Eksplodera og spøkelsesblomstene” inneholder nydelige illustrasjoner av Jonas A. Larsen. Du kan virkelig se fram til å bli bedre kjent med denne lille heksen. Nina Bay skriver engasjerende, spennende og gripende. En barnebok du uten tvil kommer til å like!

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Mellom trærne i skogen, bak de høyeste fjell, bor det ei lita heks. Hun heter Eksplodera og er ikke stort større enn en sommerfugl. Om kveldene og nettene øver hun seg på magiske triks og tryllekunster. Rett som det er hender det at hun blir forstyrret av det mest irriterende hun vet: Dragelatter!

Eksplodera er nå så lei av latteren at hun har pønsket ut en plan for å bli kvitt den. For å lykkes, trenger hun hjelp av spøkelsesblomstene. Eksplodera har trent dem til å bli store og nifse. De kan skremme bort skumle krek med hylene sine, men kan de også skremme bort drager?”

 

Med julehilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2017). EKSPLODERA OG SPØKELSESBLOMSTENE – NINA BAY. Lokalisert 11.12.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top