Forlag: Lydbokforlaget (Tiden forlag)

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Gaute Heivoll

 

Dato: 06.12.2016

 

Innleser: Anne Ryg

 

Kilde: Lydfil

 

Selve anmeldelsen:

Gaute Heivoll er endelig tilbake. “De skyldfrie”, er en sterk, tankevekkende og alvorlig roman. Heivoll har skrevet en dramatisk roman om håp og nåde. Dette er en vakker og rørende roman.

“De skyldfrie”, handler om Sigrid som er nitten år. Hun møter Embret, som nettopp har flyttet til bygda som lærer. Hun lengter ut, bort fra moren og lillesøsteren, Edit. Han ønsker å bli lagt merke til, og få alle rundt seg til å se hvem han egentlig er. I hverandre finner begge det de vil ha, og sammen skal de møte framtiden.

Sigrids liv er annerledes og når katastrofen slår ned, blir Embret og de to søstrene stilt overfor et valg som besegler deres skjebne. Prisen er en løgn som truer med å rive tilværelsen fra hverandre. En løgn som sakte forvandles til en form for sannhet.

Gaute har skrevet en roman om lengselen etter å være noe mer enn seg selv. Den handler om framtid og håp, om undergang og nedgang og om nåde og bedrag. Dette er en fascinerende, alvorlig, dramatisk og aktuell roman.

Gautes skildringer og beskrivelser er realistiske, alvorlige og sterke. Den tegner et alvorlig bilde av livets gang. Dette er virkelig en bok å anbefale. Heivoll viser sitt talent som forfatter. Han imponerer med sine tanker, formidlingsevner og skriveglede i denne romanen.

Jeg har valgt å gi Heivolls roman terningkast 5! Sterk, alvorlig, sjokkerende og imponerende bok. Dette er uten tvil Gautes beste roman.

 

Bakside informasjon om boken:

“Sigrid er nitten år da hun møter Embret. Han har nettopp flyttet til bygda som lærer. Hun lengter ut, bort fra moren og lillesøsteren, Edit. Han ønsker å bli lagt merke til, og få alle rundt seg til å se hvem han egentlig er. I hverandre finner begge det de vil ha, og sammen skal de møte framtiden.

Men livet vil det annerledes. Når katastrofen slår ned, blir Embret og de to søstrene stilt overfor et valg som besegler deres skjebne. Prisen er en løgn som truer med å rive tilværelsen fra hverandre. En løgn som sakte forvandles til en form for sannhet.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Lydbokforlaget.no. (2016). De skyldfrie. Lokalisert 06.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top