Bli bedre kjent med nordmenn som kjempet for Norge!

Forlag: Spartacus

Sjanger: Krigslitteratur

Forfatter: Geir Stian Ulstein

Kilde: E- Bok

"Våre fremste motstandshelter", handler om nordmenn som kjempet for Norge under andre verdenskrig. Geir Stian Ulstein har skrevet en biografisk, historisk og spennende bok om nordmennenes motstands arbeid mot nazismen. Boken tar for seg 50 av krigens viktigste nordmenn. Gjennom portretter blir vi kjent med hver enkelt av dem. Noen kan også være ukjent for deg som leser. Dette er en imponerende bok. Den setter andre verdenskrig i et nytt perspektiv. Vi blir kjent med aksjonene som ble utført mot okkupantene.

Geir Stian Ulstein sin bok handler om de som satset sitt livet og gjorde en enorm innsats for Norge i perioden mellom 1940-1945. Boken tar for seg kjente, ukjente og glemte nordmenn som har betydd mye i norsk historie.

Boken handler om angrepet av Norge den 9. april 1940. Det kom som et sjokk for det fredelige folket i Norge. Nazismen hadde allerede angrepet flere land og det kom som en overraskelse for de fleste. Noen kvinner og menn var villige til å ofre sitt liv for å få vår frihet tilbake. Disse tapre nordmennene gjorde at ingen lenger kunne være likegyldige til okkupasjonsmakten. Med illegale aviser, bomber og modige handlinger vekket de nordmenn til motstand.

"Våre fremste motstandshelter", tar for seg en viktig del av Norges historie. Dette er en spennende, dramatisk, kunnskapsrik og interessant bok. Aldri før har det blitt skrevet et bedre og mer omfattende verk om våre motstandsmenn. Om de som kjempet mot nazismen og okkupantene. De som ønsket å få frihet i Norge igjen. Geir Stian Ulstein går i dybden av folk som ofret livet og folk som overlevde de flere aksjonene som ble utført. Jeg er meget imponert over forfatteren måte å skildre, presentere og beskrive portrettene. Dette er virkelig en bok jeg vil anbefales.

Geir Stian Ulstein bok har jeg valgt å gi terningkast 5! Du kan glede deg til flere timer med historisk og fangende lesestoff.

Bakside informasjon om boken:

"En viktig samling biografiske portretter som forteller de dramatiske historiene bak de ulike typene motstandsfolk i Norge under andre verdenskrig. Her er både de mest kjente og de ettertiden glemte.

Det tyske angrepet på Norge den 9. april 1940 kom som en overraskelse på de fleste nordmenn. Men noen kvinner og menn var villige til å ofre sitt liv for å få vår frihet tilbake. Disse tapre nordmennene gjorde at ingen lenger kunne være likegyldige til okkupasjonsmakten. Med illegale aviser, bomber og modige handlinger vekket de nordmenn til motstand.

50 av krigens viktigste nordmenn presenteres i denne boka. Kjente helter settes i nytt perspektiv, og aksjonene til mer ukjente og kanskje glemte personer skildres.

Særlig mot slutten av krigen var motstandsbevegelsen viktig, og om ikke utfallet av krigen var avhengig av disse heltenes innsats, så ville vårt selvbilde i ettertid ha vært et helt annet uten dem."

Med bokhilsen

Kilder:

Spartacus.no. (2016). Våre fremste motstandshelter. Lokalisert 10.12.2016 på Internett https://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=903

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top