En gripende og heftig biografi om Gerda Grepp!

Forlag: PAX Forlag

Sjanger: Historie/Krigslitteratur

Forfatter: Elisabeth Vislie

Kilde: Innbundet

"Ved Fronten", er en sterk, gripende og kunnskapsrik bok om en viktig kvinne i krigsjournalistikkens tjeneste. Biografien tar for seg Gerda Grepp og hennes arbeid. Vi blir tatt med tilbake til den spanske borgerkrigen. Dette er virkelig en bok å anbefale. "Ved fronten", inneholder kunnskapsrik lesestoff, illustrasjoner og bilder.

Aldri før har deg blitt skrevet en omfattende bok om Grepp. Dette er en kunnskapsrik historie som virkelig bør oppleves litterært.

Elisabeth tar grundig for seg Gerda Grepp, sin eventyrlig oppgave og innsats som pioner i krigsjournalistikkens tjeneste. Hun regnes som den første skandinaviske reporteren under den spanske borgerkrigen. Her blir vi satt inn i en kompromissløs viljestyrke, som fulgte Grepp sitt kall om å bidra til en bedre verden.

Boken inneholder en kunnskapsrik fortelling om hennes bidraget i å oppsøke og skildre borgerkrigens slagmark, de etterlatte familiene og flyktningstrømmene som fulgte.

Den spanske borgerkrigen, er en nok så ukjent krig, der Francos hær i årene 1936 til 1939 nedkjempet den demokratisk valgte republikken, var en krig som tiltrakk seg journalister, forfattere og fremmedkrigere fra hele Europa.

I Elisabeths bok, skrives det om Gerda Grepp som spioner, politikere og forfattere. En nøytral og sosialistisk journalist. Gerda døde av tuberkulose, i august 1940, bare 33 år gammel.

"Ved fronten", er en heftig, intens, spennende, gripende, historisk og engasjerende biografi. Dette er en realistisk og viktig historie. Ikke bare er den historisk, men også eventyrlig.

Elisabeths bok har jeg valgt å gi terningkast 4. En meget imponerende biografi, om en av historiens viktigste kvinner, journalister og pioneer. Bare å glede seg til å lese denne boken.

Bakside informasjon om boken:

"Gerda Grepp var en eventyrlig pioner i krigsjournalistikkens tjeneste, og den første skandinav som rapporterte fra den spanske borgerkrigen. Med kompromissløs viljestyrke fulgte Grepp sitt kall om å bidra til en bedre verden. For henne besto bidraget i å oppsøke og skildre borgerkrigens slagmark, de etterlatte familiene og flyktningstrømmene som fulgte. Den spanske borgerkrigen, der Francos hær i årene 1936 til 1939 nedkjempet den demokratisk valgte republikken, var en krig som tiltrakk seg journalister, forfattere og fremmedkrigere fra hele Europa. Midt i dette miljøet, hevdet Gerda Grepp seg, og virket blant spioner, politikere og forfattere. Og her fant hun kjærligheten i den amerikanske journalisten Louis Fischer.

Det var en tid med ideologiske ekstremer. Gerda Grepp så tidlig at den spanske borgerkrigen bar kimen i seg til en ny verdenskrig. Hun var selv ikke nøytral, men en sosialist som satte sitt håp til Sovjetunionen. Som så mange andre skulle også hun vende seg bort i forskrekkelse da Stalins terrorregime ble stadig tydeligere. Hun levde kort, men intenst, og skulle så vidt oppleve å se sine spådommer gå i oppfyllelse, da annen verdenskrig brøt ut. Hun døde av tidens såkalte grå massemorder – tuberkulose – i august 1940, bare 33 år gammel. Hun slapp da å oppleve hvordan krigen skulle ta livet av så mange av hennes venner, mange av dem jødiske. Men hun fikk heller ikke oppleve at de to barna hennes vokste opp, da hun endelig hadde vendt hjem fra krigen for å dele livet med dem."

Med spennende bokhilsen fra Boktimmy!

Kilder:

PAX.no. (2016). Ved fronten. Lokalisert 03.11.2016 på Internett http://www.pax.no/ved-fronten.5830551-331604.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top