Forlag: Goliat

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jonas Moström

 

Dato: 01.12.2016

 

Sider: 301

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Den du ikke ser”, er Jonas Moströms første bok i serien om Nathalie Svensson. Den tar oss med til Stockholm og byr på intens spenning fra første til siste side. Dette er en litterær godbit. En brutal og sjokkerende kriminalroman.

I denne romanen, blir vi kjent med Nathalie Svensson. Hun er utdannet psykiater og medlem i rikskriminalens profilerings gruppen. Selv trives hun i tilværelsen som nyseparert. Svensson har skaffet seg en ettroms i Stockholm. Der kan hun til en hver tid ta seg fri og leve et annet liv enn det som lege og mamma hjemme i Uppsala.

På vei hjem etter en sen kveld på Café Opera, får hun en SMS fra Rickard Ekengård, den berømte skuespilleren hun tilbrakte en natt med noen uker tidligere. Han vil treffe henne igjen.

De bestemmer seg for å møtes på Karlaplan, men når Nathalie kommer dit, blir hun vitne til at Rickard blir brutalt skutt og kastet i fontenen.

Overfallet er nærmest identisk med mordet på hennes store kjærlighet – en ti år gammel drapssak som aldri ble løst.

Jonas Moström, har skrevet en sjokkerende, spennende, mystisk og fengende roman. Den tar oss med på en litterær reise som byr på en grøssende spenning. Nathalie blir utsatt for et av skjebnens onde luner.

Gjennom flere hundre sider får vi være med på en dypt og dyster handling som tar oss med til en ny side av det kriminell, Stockholm. Dette er virkelig en bok jeg kan anbefale videre. Den er skremmende realistisk fra første side.

Jeg har valgt å gi “Den du ikke ser”, terningkast 5! For en bok, for en handling og for en forfatter. Dette er en imponerende roman!

 

Bakside informasjon om boken:

“Nathalie Svensson, psykiater og medlem i rikskriminalens profileringsgruppe, trives egentlig med tilværelsen. Som nyseparert har hun skaffet seg en ettroms i Stockholm. Der kan hun ta seg fri og leve et annet liv enn det som lege og mamma hjemme i Uppsala. På vei hjem etter en sen kveld på Café Opera, får hun en SMS fra Rickard Ekengård, den berømte skuespilleren hun tilbrakte en natt med noen uker tidligere. Han vil treffe henne igjen. De bestemmer seg for å møtes på Karlaplan, men når Nathalie kommer dit, blir hun vitne til at Rickard blir brutalt skutt og kastet i fontenen. Overfallet er nærmest identisk med mordet på hennes store kjærlighet – en ti år gammel drapssak som aldri ble løst.

Er Nathalie utsatt for et av skjebnens onde luner, eller finnes det en kobling mellom de to mordene? Kan de ubehagelige SMS-ene hun har begynt å motta fra et ukjent nummer, knyttes til mordene, og hvem er personen i den grønne anorakken som stadig dukker opp i nærheten av henne? Snart er Nathalie innblandet i en skremmende virkelighet som blir mørkere jo nærmere sannheten hun kommer. Den du ikke ser er Jonas Moströms første bok i serien om Nathalie Svensson.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Goliatforlag. (2016). Den du ikke ser. Lokalisert 02.12.2016

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top