Forlag: Bazar Forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Paulo Coelho

 

Dato: 16.11.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

WOW for en roman. Paulo Coelho er endelig tilbake. “Spionen” er en etterlengtet bok, som byr på en rå og intens spenning. Coelho serverer med “Spionen”, hans beste roman så langt. En godbit av en kriminalroman. Anbefales på det varmeste.

“Spionen”, handler om Mata Hari. Hun er en svært ettertraktet eksotisk danser, tidlig på 1900 – tallet. Hun ble senere dømt til døden for å være en tysk spion. Mata Hari var opprinnelig fra Nederland.

I 1903 flyttet hun til Frankrike, der jobbet hun først i et sirkus, men noen år senere begynte hun som eksotisk danser. Det sies at hun var promiskuøs, flørtende og ikke redd for å by på seg selv. Hun var venn med politikere og offiserer fra begge sider under første verdenskrig, før hun i 13. februar 1917 ble arrestert og 15. oktober ble henrettet ved skyting i Vincennes. Det har senere blitt diskutert om hun virkelig var spion eller ikke, og det er også blitt påstått at hun var kontraspion.

Paulo Coelho, har skrevet en historisk, dramatisk, intens og solid roman. Forfatteren tar oss med på en spennende litterære reise. En reise gjennom krig og fred. Dette er en bauta av en roman.

Leserne får oppleve starten av 1900 tallet på en brutal, intens, dramatisk, urettferdig og sjokkerende måte. Dette er romanen som kan få nakkehårene til å reise seg. Dette er en fengende roman. Spennende fra første til siste side. En bok du virkelig bør oppleve. En leseopplevelse av de sjeldne.

“Spionen”, har jeg valgt å gi terningkast 5! En bedre roman skal du lete lenge etter. Et imponerende plott samlet mellom to permer. Du kan glede deg!

 

Bakside informasjon om boken:

“Spionen handler om Mata Hari, en svært ettertraktet eksotisk danser, -tidlig på 1900-tallet. Hun ble senere dømt til døden for å være en tysk spion. Mata Hari var opprinnelig fra Nederland, men i 1903 flyttet hun til Frankrike. Hun jobbet først i et sirkus, men noen år senere begynte hun som eksotisk danser. Det sies at hun var promiskuøs, flørtende og ikke redd for å by på seg selv. Hun var venn med politikere og offiserer fra begge sider under første verdenskrig, før hun i 13. februar 1917 ble arrestert og 15. oktober ble henrettet ved skyting i Vincennes. Det har senere blitt diskutert om hun virkelig var spion eller ikke, og det er også blitt påstått at hun var kontraspion.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Bazar forlag. (2016). Spionen.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top