hits

Solid bok om demokrati og historie!

Forlag: PAX forlag

Sjanger: Politisk litteratur/Historisk litteratur

Forfatter: Frode Fanebust

Kilde: Innbundet

Frode Fanebust, har skrevet en historisk og politisk bok om demokrati, militær og krig. Dette er en bok om hvordan sovjetisk angrep, gjorde Norge forberedt til en eventuell krig.

Frode tegner et solid og sterkt bilde av demokratiet og hvordan det forberedte seg ved å rekruttert sivilister til militært forsvar.

Boken tar også opp hvordan militæret ble trent opp, hvordan våpen og sprengstoff ble lagt over hele landet og hvordan spionasje, sabotasje og redning ble forberedt bak fiendens linjer.

"Kald krig, hemmelig hær", tegner et solid bilde av norsk politisk, demokratisk og militært ledelse. Dette er en viktig bok om Norske Stay Behind-agenter, som tok seg inn i Sovjetunionen for å spionere, og bidro til å kartlegge og overvåke norske kommunister i fredstid.

Frode Fanebust, kartlegger kjente og ukjente skriftlige kilder i denne boken. Forfatteren tar oss med på innsiden av organisasjonen. Boken tar for seg hvordan forsvaret gjør seg klar til eventuelt en okkupasjon i forhold til ny kald krig.

Forfatteren har skrevet en skremmende, spennende og alvorlig bok om tilstanden i Europa. Frode har skrevet en realistisk og viktig bok. Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5. Boken forteller om organisasjonen som har spilt en viktig rolle i Norge. Denne boken anbefales på det sterkeste!

Bakside informasjon om boken:

"Hvor mye kontroll kan demokratiet gi slipp på før det mister seg selv?

Under trusselen om et sovjetisk angrep planla Forsvaret for livet ved en eventuell okkupasjon: Hemmelige krigere ble rekruttert blant sivilister og trent opp, depoter med våpen og sprengstoff lagt over hele landet, og planer ble lagt for spionasje, sabotasje og redning bak fiendens linjer. I hemmelighet ikke bare for allmennheten, men også langt på vei for politisk og militær ledelse – så få som overhodet mulig skulle kjenne til planene. Og man nøyde seg ikke med å planlegge for en en fortsatt motstand etter at landet var okkupert: Norske Stay Behind-agenter tok seg også inn i Sovjetunionen for å spionere, og bidro til å kartlegge og overvåke norske kommunister i fredstid."

Med litterær hilsen

Kilder:

PAX.no. (2016). Kald krig, hemmelig hær. Lokalisert 07.12.2016 på Internett http://www.pax.no/kald-krig-hemmelig-haer.5910397-331604.html

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar