Bli bedre kjent med Erwin Rommel!

Forlag: Ares forlag

Sjanger: Krigs litteratur/Biografi/Historie

Forfatter: Erwin Rommel

Sider: 288

Kilde: Pocket

 

“Erwin Rommel – Infanteriet angriper”, er en biografi om feltmarskalk, som hadde et hypnotiserende påvirkning på sine soldater. Boken forteller om Rommel`s fremtredende rolle under Adolf Hitler`s makt. I biografien forteller Rommel om hvordan han kjempet mot franskmenn, rumenere og italienere under første verdenskrig. Videre forteller han om sitt liv som en av de mest kjente soldatene som sloss på tysk siden under andre verdenskrig. Dette er virkelig en spennende biografi. Den er dramatisk, brutal, sjokkerende og kunnskapsrik. 

Biografien som utkom for første gang i 1937 i Tyskland, har blitt en klassiker i flere land. Her forteller Rommel, om sin rolle under andre verdenskrig. Vi blir kjent med “Ørkenreven”, som var hans kalle navn, Boken forteller om hans ledende rolle under det tyske Afrika-korps i Nord-Afrika fra 1942 – 1943. Erwin forteller om sitt heltestatus etter første verdenskrig. Dette er en biografisk bok som omhandlet hans liv som soldat under første verdenskrig. “Erwin Rommel – Infanteriet angriper”, er rikt illustrert med kart og bilder. 

Vi får gjennom 288 sider, rikelig innsikt i hvordan krig oppleves og utføres på det laveste nivået, blant de menige på slagmarken. Dette er en ok om ledelse og hvordan en god offiser skal lede og ta vare på sine soldater  strid og den la grunnlaget for hans sagnomsuste krigføring under andre verdenskrig. “Erwin Rommel – Infanteriet angriper”, er en ekstremt spennende selvbiografi. Vi blir kjent med nye sider av Adolf Hitler, hvordan det tredje riket påvirket folk, hvilken rolle Rommel hadde og hvordan hans hypnotiske påvirkning preget soldater. Dette er virkelig en sterk, rå, historisk, politisk, dramatisk og alvorlig biografi. En bok du virkelig bør lese. Jeg har valgt å gi Rommel`s biografi, terningkast 5!

 

Informasjon om boken:

“Erwin Rommel var en av de mest fremtredende av Hitlers generaler og feltmarskalker. Han er også en av de aller mest kjente soldatene som sloss på tysk siden under andre verdenskrig.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

mht.no. (2014). Erwin Rommel – Infanteriet angriper. Lokalisert 19.12.2016 på internett https://mht.no/produkt/erwin-rommel-infanteriet-angriper/ 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top