Helg igjen, og tid for nye episoder av “Digi-forfatterintervju i landsbyen”, denne gang Olivia Henriksens mor Lene Lauritsen Kjølner

Tjueåttende forfatter ut i “Digi-forfatterintervju i landsbyen” er Lene Lauritsen Kjølner:

Hun er en norsk skribent og forfatter som stort sett skriver i sjangeren feelgood- og hyggekrim. Lauritsen Kjølner vokste opp på øya Føynland i Nøtterøy kommune. Etter debuten i 2013 har hun bidratt med noveller på Krimfestivalen i Oslo 2015, 2016 og 2017, på Kongsberg Krim 2015 og 2016, og på Hans Olav Lahlums krimfestival i Tvedestrand i 2017 der hun var hovedforfatter sammen med Knut Nærum og Yrsa Sigurdardottir.

 

I serien om privatdetektiven Olivia Henriksen foregår mesteparten av handlingen på Ankerholmen, ei fiktiv øy med trekk fra Føynland (f.eks. seilforening), Husøy (f.eks. hotell) og Veierland (f.eks. bopliktsproblematikk). Bøkene er humoristisk-ironiske med treffende observasjoner av moderne kvinneliv og med hovedvekt på mellommenneskelige relasjoner. Kynisk forretningsdrift i lokalmiljøet er et gjennomgående tema.

 

Bøkene er nesten fri for blodige detaljer og markedsføres som «kosekrim», en blanding av klassisk krim og chick-lit. Hun fikk Maurits Hansen-prisen Nytt Blod i 2014, for beste debutant i 2013 med boken “Høyt henger de”.

 

Her er listen over utgivelser:

– Høyt henger de, 2014, Schibsted forlag.

– Hvorfor spurte de ikke Evensen?, 2015, Schibsted forlag.

– Dakota rød, 2016, Vigmostad & Bjørke.

– Ingen til bords, 2017, Vigmostad & Bjørke.

– I de beste sirkler, 2018, Juritzen forlag

– Mord på Kilen, 2019, Fagervik forlag

– Sort Gryte, 2020, Fagervik forlag

 

Filmen kan streames på TV, PC, mobil og nettbrett. Den kan også høres som podkast, og har du noen spørsmål til forfatteren, legg gjerne igjen en kommentar etter å ha sett filmen.

 

© Lene Lauritsen Kjølner

© Simen Ingemundsen

© Digi-forfatterintervju i landsbyen (https://www.facebook.com/digiforfatterintervjuilandsbyen/?modal=admin_todo_tour)

© Boktimmy (www.boktimmy.blogg.no)

 

Se intervjuet her!

 

I morgen slipper vi Island til, da deltar en av Islands beste og dyktigste krimforfattere til, jeg snakker selvsagt om Yrsa Sigurdardóttir. Får det med deg klokken 12.00!

 

Om du synes intervjuene er bra, ta gjerne å abonner på YouTube-kanalen min.

 

Mvh. Simen “Boktimmy” Ingemundsen

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top