Forlag: Universitetsforlaget

 

Sjanger: Faktabok

 

Forfatter: Geir Kirkebøen

 

Sider: 156

 

Dato: 10.09.2017

 

Kilde: E- bok

 

Selve anmeldelsen:

“Hva er intuisjon”

Geir Kirkebøen som er utdannet både psykolog og informatiker, har skrevet en omfattende og kunnskapsrik innføring i hvor viktig intuisjonene er for våre valg.

Forfatteren redegjør med denne boken hva intuisjon er. Den psykologisk vitenskap er viktig for at leserne kan forstår hva intuisjon er.

I denne boken får leserne oversikt over to karakteristiske trekk ved våre intuisjoner. Det er ofte slik at mennesket har en tendens til å føle oss sikre på dem. Det er det ikke alltid like god grunn til.

Geir Kirkebøen tegner et omfattende bilde av mennesker intuisjoner. Det er viktig å stole på egen magefølelsen. For når kan vi stole på fagfolks intuisjoner og hvordan kan vår intuisjon forbedres.

Gjennom 156 sider får leserne oversiktlig innsikt i intuisjonene som menneskene har. Dette er et kunnskapsrik, lettlest og kort innblikk i intuisjonen. Forfatteren gir leserne svar på flere viktige spørsmål. Dette er en litterær godbit som virkelig kan anbefales.

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“«Det er kvinnen i mitt liv!», «Han er ikke troverdig!», «Den aksjen kan gå bare en vei!». Du bare vet det. Du kan ikke forklare hvorfor. Du aner ikke hvordan du kom fram til det. Du har en intuisjon.

Intuisjoner avgjør ofte våre valg. I hva er intuisjon redegjør Geir Kirkebøen for hva psykologisk vitenskap kan fortelle oss om intuisjon. Det er to karakteristiske trekk ved våre intuisjoner: Vi har en tendens til å føle oss sikre på dem, og vi har slett ikke alltid grunn til det. Dette motiverer spørsmålene boka gir svar på: Hvorfor føler vi oss sikre på våre intuisjoner? Kan du stole på magefølelsen din? Når kan vi stole på fagfolks intuisjoner? Hvordan kan vår intuisjon forbedres?”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2012). Hva er intuisjon. Lokalisert 10.09.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top