Et norsk TV eventyr!

Forlag: Kagge forlag

Sjanger: Årskavalkade/Underholdning/TV

Forfatter: Irina Lee

Kilde: Innbundet

Alle Nordmenn har mest sannsynlig et forhold til Norge Rundt. Enten de har fulgt det helt siden det startet for 40 år side, eller kun sett en sending. Uansett, så kan dere bli kjent med det folkekjære TV programmet i Irina Lee's bok "Norge rundt – 40 år med gode historier". Dette er en kunnskapsrik, underholdende og interessant bok. Irina har skrevet en omfattende og rikt illustrert bok. En reise gjennom Norge på langs og på tvers.

I boken "Norge rundt – 40 år med gode historier", blir du kjent med nordmenn av alle slag. Du blir kjent med Norge og får et innblikk i yrker som har formet Norge gjennom tiden. Boken byr på bilder, intervjuer, informasjon, QR kode for filmsnutter og historiske tekster. Irina's bok tar for seg noen av favoritt programmene som ble sendt.

Irina byr på gjensyn med historier om postkassereparatører, taubaneførere og cowboyer, vi får historien om Nikka og den spreke rattkjelkedama. Hobbyer fra alle fjorder og fjellbygder er med, fra bjørketegerbinding til møbelsnekring. Velkjente Norge rundt-dyr har også fått sin plass i boka, som elgen uten mor, rever, katter, papegøyer og undulater.

Dette er et interessant portrett av Norge som land og befolkningen. Her får vi portretter av alle programlederne gjennom de fire tiårene. I tillegg er den krydret med leserbrev og morsomme fakta om programmet. Hilsener fra mange kanter er også med, blant annet får vi skråblikk fra Petter Schjerven, Linda Eide, Finn Tokvam og Arill Riise. Dette er en varm og vennlig gavebok til alle som er glade i Norge og Norge rundt. Kulturminister Linda Hofstad Helleland har skrevet forordet.

Dette er en varm, sterk, kunnskapsrik og rørende bok. Vi får ta del i jubileet for det 40 år gamle TV programmet og vi blir kjent med menneskene som var med å skape og bringe programmet videre. "Norge Rundt – 40 år med gode historier", forteller et viktig budskap mellom to permer. Du kan glede deg til flere timer med lesing.

Irina's bok får terningkast 6 av meg! Dette er en bok du virkelig bør anskaffe deg. Flere stunder med humor, glede og kunnskap.

Bakside informasjon om boken:

"Norge rundt er et av Norges mest folkekjære TV-program. Høsten 2016 har programmet vært sendt i 40 år, og i denne rikt illustrerte jubileumsboka er det beste fra programmene samlet mellom to permer.

Boka byr på gjensyn med favoritter fra alle tiårene programmet har vært sendt. Her er historier om postkassereparatører, taubaneførere og cowboyer, vi får historien om Nikka og den spreke rattkjelkedama. Hobbyer fra alle fjorder og fjellbygder er med, fra bjørketegerbinding til møbelsnekring. Velkjente Norge rundt-dyr har også fått sin plass i boka, som elgen uten mor, rever, katter, papegøyer og undulater. Boka gir portretter av alle programlederne gjennom de fire tiårene. I tillegg er den krydret med leserbrev og morsomme fakta om programmet. Hilsener fra mange kanter er også med, blant annet får vi skråblikk fra Petter Schjerven, Linda Eide, Finn Tokvam og Arill Riise. Dette er en varm og vennlig gavebok til alle som er glade i Norge og Norge rundt. Kulturminister Linda Hofstad Helleland har skrevet forordet."

Med en underholdende bokhilsen

Kilder:

Kagge.no. (2016). Norge rundt – 40 år med gode historier. Lokalisert 11.12.2016 på Internett http://www.kagge.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_kid=1044784&b_id=1651544

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “Et norsk TV eventyr!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top