hits

En sjokkerende og spennende historie!

Forlag: Kagge forlag

Sjanger: Politisk litteratur

Forfatter: Geir Jan Johansen

Kilde: Innbundet

Geir Jan Johansen har skrevet en sjokkerende, dyster, skremmende, spennende og realistisk bok om CIA sitt arbeid på norsk jord.

Dette er en velskrevet thriller om norsk politikk og historie. Den tar for CIA, som politiske organ og hvordan det endret Norges samfunn.

"CIA i Norge", er en fengende, kunnskapsrik og interessant bok.

Boken handler om tiden etter andre verdenskrig, da en amerikansk forretningsmann med norske aner kom til Oslo. Han skulle bygge opp CIA-organisasjonen i landet. Det første samarbeidet ble til i krigsårene. Under den kalde krigen vokste amerikanernes interesse for Norge radikalt. Stay Behind-våpenlagre ble opprettet, norske selskaper og institusjoner lot seg villig rekruttere til hemmelig etterretning. Med nærheten til Sovjetunionen er Norge en viktig lyttepost.

Geir Jan Johansen, har skrevet en ekstremt spennende bok. Forfatteren forteller historien bak CIA's arbeid på norsk jord.

Boken tar for seg operasjoner som ble utført i Norge. "CIA i Norge", er full av sjokkerende og dystre avsløringer. Den inneholder ukjent materiale, fra jernteppet legger seg over Europa via U2-affæren og helt frem til 1990.

Forfatteren har skrevet en fengende og informativ bok om hemmelig operasjoner i det moderne Norge. "CIA i Norge", er rikt illustrert.

Dette er en realistisk, spennende og sjokkerende bok om etterretningsarbeid i Norge. Geir Jan Johansen har skrevet et mesterverk av en bok. Den holder spenningen oppe fra første til siste side.

Jeg har valgt å gi boken "CIA i Norge", terningkast 5! For en spennende bok om det norske samfunnets historie.

Bakside informasjon om boken:

"Like etter andre verdenskrig kommer en amerikansk forretningsmann med norske aner til Oslo. Han skal bygge opp CIA-organisasjonen i landet.

Det første samarbeidet blir til i krigsårene. Under den kalde krigen vokser amerikanernes interesse for Norge radikalt. Stay Behind-våpenlagre opprettes, norske selskaper og institusjoner lar seg villig rekruttere til hemmelig etterretning. Med nærheten til Sovjetunionen er Norge en viktig lyttepost."

Med bokhilsen

Kilder:

Kagge.no. (2016). CIA i Norge. Lokalisert 30.12.2016 på Internett http://www.kagge.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&&b_kid=1044807&b_id=1651509

2 kommentarer

Victoria Larsen

30.12.2016 kl.19:08

Ønsker deg en fin kveld :-)

Simen (Boktimmy) Ingemundsen

30.12.2016 kl.20:11

Victoria Larsen, det samme til deg:)

Skriv en ny kommentar